31. İstanbul Caz Festivali, heyacanı

3 Mart 2024 Saat: 11:10
31. İstanbul Caz Festivali, heyacanı
31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında, keşifler ve klasiklerin yan yana durduğu, cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae, funk ve farklı türlere de yer veren çok çeşitli bir seçki sunacak.

31. İstanbul Caz Festivali, Heyacanı

40'a yakın konser, 200'e yakın yerli ve yabancı isim

Garanti BBVA'nın sponsorluğunda düzenlenen 31. İstanbul Caz Festivali, 3-18 Temmuz tarihleri arasında, keşifler ve klasiklerin yan yana durduğu, cazın yanı sıra rock, pop, blues, reggae, funk ve farklı türlere de yer veren çok çeşitli bir seçki sunacak.

Festivalin bu yılki konukları arasında Chris Isaak, Gregory Porter, Arlo Parks, Joshua Redman, YolanDa Brown, Baptiste Trotignon ve Modern Art Orchestra gibi isimler yer alıyor.

Müzikseverler bu yıl da +1'li Gece Gezmesi ile Kadıköy'de adım adım iyi müziğin peşinde dolaşacak. Caz Vapuru, müzikseverleri Boğaz'ın seslerine cazı karıştıran, neşeli bir pazar gününe çağıracak. Festivalin müziği şehrin dört bir köşesine yaydığı ve her yaştan izleyiciye hitap eden ücretsiz Parklarda Caz konserleri bu yıl da İstanbul'un parklarını festival alanına çevirecek. Festivalin en yeni etkinliği Pera'da Bir Caz Akşamı'nda ise müzikseverler, Beyoğlu'nda büyülü bir akşamda üç duraklı bir caz turuna çıkacaklar. 

Festival biletleri 5 Mart'ta satışta.

FESTİVAL PROGRAMI

Vizyondan önce İKSV Galaları'nda

The Iron Claw / Demir Pençe

Kadıköy Sineması ve Atlas 1948

7 Mart, 21.00

Şampiyon kardeşlerin gerçek hikâyesinden sinemaya uyarlanan, başrollerini Zac Efron, Jeremy Allen White ve Harris Dickinson'ın paylaştığı The Iron Claw / Demir Pençe, vizyondan önce çok özel bir ön gösterim için İKSV Galaları'nda.

Demir Pençe, Amerikan güreşinde (NWA, WCWA) bir döneme damga vuran, spor dünyasının Kennedy'leri, bu sporun rock yıldızları olarak anılan Von Erich ailesinin zaferler ve trajediler içeren, duygu yüklü hikâyesini anlatıyor.

BİLET AL

Salon programına iki yeni isim

Jakuzi

16 Mart Cumartesi

17.00 ve 21.00

Son zamanların en çok ses getiren darkwave, synthpop grubu Jakuzi aynı gün art arda Salon sahnesinde olacak ve bizleri aklımıza kazınacak synthesizer'lar ve Kutay'ın nev-i şahsına münhasır vokaliyle 80'lere doğru bir yolculuğa çıkaracak. 18 yaş altı Jakuzi severlerin de katılabildiği matine konseri 17.00'de, suare konseri aynı gün 22.00'de.

BİLET AL

Garanti BBVA Konserleri: Still Corners

24-25 Mayıs

21.00

+1 Sunar: Gezgin Salon Festivali'nde tanışıp ilk bakışta tutulduğumuz "desert noir" ikilisi Still Corners, nisanda çıkacak Dream Talk albümünün şarkılarını İstanbul'da ilk kez Salon izleyicisiyle birlikte söyleyecek.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız