Belgradkapı Kara Surları turizme ve İstanbul'a kazandırıldı

24 Şubat 2024 Saat: 19:27
Belgradkapı Kara Surları turizme ve İstanbul'a kazandırıldı
İBB Miras, Sümbülefendi Mahallesi’ndeki Belgradkapı Kara Surları’nın 30 yıl aradan sonra en kapsamlı restorasyonu gerçekleştirilerek turizme kazandırıldı.

Belgradkapı Kara Surları turizme ve İstanbul'a kazandırıldı

FATİH / İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Dairesi Başkanlığı’na bağlı İBB Miras, Sümbülefendi Mahallesi’ndeki Belgradkapı Kara Surları’nın 30 yıl aradan sonra en kapsamlı restorasyonu gerçekleştirdi. Dünya mirası 1600 yıllık Kara Surları Belgradkapı için açılış töreni düzenlendi. Törenin yapılacağı alana, CHP Fatih Belediye Başkan adayı Mahir Polat ile birlikte gelen Ekrem İmamoğlu, alana konumlandırılan Çocuk Kütüphanesi ve İBB Kültür’ün düzenlediği çocuk atölyesine konuk oldu.

“İstanbul'a gelen  turistler burayı görmek için gelecekler”

Açılışta konuşan İmamoğlu,“Eylül 2022’de, kara surlarının ilk etabı olan Mevlanakapı Ziyaretçi Merkezi'ni açılmıştık.. Şimdi de Belgrad Kapı ile kara surları rotasına çok güzel bir durak daha ekliyoruz. Az önce Oktay Bey ifade etti; çöpten, molozdan kurtardığımız eşsiz dünya mirası kara surları, artık burada, başta Fatih ilçemiz olmak üzere, Zeytinburnu'na ve diğer ilçelerimize, hatta dünya ölçeğinde konserlere, söyleşilere, atölyelere ev sahipliği yapacak. Kesintisiz bir yürüme rotası olacak aynı zamanda. Bölgeye ve İstanbul'a, tahminimizin çok üzerinde değer katacak. Yeni etabıyla ve önümüzdeki günlerde de devam edeceğimiz diğer etaplarla birlikte, kara surları, İstanbul'un, hatta dünyanın en güzel kültür-yaşam alanlarından birisi olacaktır. İşte böylece, İstanbul'un ihmal edilmiş bir bölgesine, ihmal edilmiş bir sorununa daha, hep birlikte el atmış ve çözmüş oluyoruz. Bakın iddiayla söyleyeyim; İstanbul'un bu hattı, bu kara surlarının tamamının bittiği bir dönemde, İstanbul'a gelen her turist, burayı mutlak görmek ve burada yürümek, burayı hissetmek için can atacak. Çünkü bura, 1600-1700 yıllık bir alan. Buradaki tarihi hissedecek, tarihi hissederken ta Bizans döneminden, Roma döneminden bugüne, aynı zamanda kutlu fetih döneminin ve sonrasını burada yaşayıp görecekler. İstanbul'da turizmi, belki de turist açısından konaklamayı, en az bir gün daha arttıracak bir rotayı hayata geçirecek.” ifade etti.

  

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız