Doğal tarım Türkiye turizminin motor gücü olacak

8 Eylül 2023 Saat: 13:07
Doğal tarım Türkiye turizminin motor gücü olacak
Kocaeli Turizm derneği başkanı Soner Kılıç, ziyaret ettiği doğal tarım uygulama alanında yaptığı açıklamada , Doğal tarım Türkiye turizminin motor gücü olacağını ifade etti.

Doğal tarım Türkiye turizminin motor gücü olacak

NHA Kocaeli/ 7.GÜN HABER / Özden DEMİRCİ

Marmara Sanayici ve İş Adamaları Derneği (MARSİAD) Genel merkezi, yabancı tohum ve kimyevi gübre kullanmadan, Ata Tohumu ve Hayvan Gübresiyle doğal tarım ve hayvancılık entegre üretim projesini iki yıldır uyguladığı tarlada yaptığı toplantıda Kocaeli Turizm Derneği Başkanı Soner Kılıç, Bu günlerde  tarımın göz ardı edildiği doğal tarım ülkemizin, içinde bulunduğumuz ekonomik krizin tetikleyiciğini  üslenmek zorunda bırakılmıştır. Tarih turizim ve doğal gıdanın üretildiği bu topraklar genetiği bozulmuş ilaç desteğinle üretilmeye çalışılan gıdalar gelecekteki su ve gıdaya ulaşım zorlukları çekeceğimizi şimdiden görüyorum.

Oysa doğal tarıma destek verilebilse, turizmin temiz gıdaya ulaşmada sektörün motor gücü olabilir.

 Bu konuda destek vermek için sayın vekilimizle  buradayız.


Ülkenin Kaderini Değiştirecek Proje

 

Merkezi Kocaeli'de bulunan Marmara Sanayici ve İş Adamaları Derneği (MARSİAD) Genel merkezi, yabancı tohum ve kimyevi gübre kullanmadan, Ata Tohumu ve Hayvan Gübresiyle kendi Topraklarımızda üretebileceğimizi gösterdiğimiz, doğal tarım ve hayvancılık entegre üretim projesini iki yıldır uyguladığı tarlada yaptığı toplantıda Kocaeli Milletvekiline önemli açıklamalarda bulundu başkan Odabaş, Vekil Kanko'dan, Projeye sahip çıkılmasını ve destek olmalarını istedi.

      

Doğal, sağlıklı ve ucuz gıda    

MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, “ MARSİAD olarak, Ülkemizin Doğal, Sağlıklı ve Ucuz Gıda ihtiyacının tamamını, Yabancı Tohum Ve Kimyevi Gübre Kullanmadan, Ata Tohumu ve Hayvan Gübresiyle kendi Topraklarımızda üretebileceğimizi gösterdiğimiz, doğal tarım ve hayvancılık entegre üretim  projemizi iki yıldır uyguladığımız tarlamıza, Tüm Kocaeli Milletvekillerini davet etmiştik.

ilk  ziyaret Kocaeli Milletvekili Muhip Kanko'dan   

CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr. Muhip Kanko, Ata tohumlarının uygulama tarlasına gerçekleştirdiği ziyarette, MARSİAD Başkanı Bahri Odabaş, Yönetim Kurulu Üyeleri Ayhan Altınkaya, Recep Debreli, Prof Dr. Ethem Toklu, Kocaeli İnternet Gazetecileri Derneği Kocaeli Şube Başkanı Gazeteci Soner Kılıç, 7.GÜN HABER Gazetesi imtiyaz sahibi Gazeteci Özden Demirci, S.S Doğal Tarım Ve Hayvancılık Entegre Üretim Ve İşletme Kooperatifi Başkanı Esra Aydeniz , Başkan Vekili Melek Debreli hazır bulundu.

Genetiği bozulmuş tohum ve kimyevi gübre kullanmadık

MARSİAD  Başkanı Bahri Odabaş, 20 yıl üzerinde çalıştıkları, Ülkemizin Doğal ve Sağlıklı ve ucuz Gıda ihtiyacının tamamını , Genetiği bozulmuş Tohum ve Kimyevi Gübre kullanmadan, Ata Tohumuve Hayvan Gübresiyle üretebileceğimizi iki yıl boyunca Tüm Ülkeye gösterdik, Milletvekillerimizin de kendi Genel Başkanlarına anlatıp Artık Türkiye Genelinde Tüm Belediyeler ve Kamu kurumları tarafından bu projenin hayata geçmesi için sizleri davet ettik, ilk gelen siz olduğunuz için üyelerim ve ülkem adına teşekkür ederim” dedi.

Doğal ürünlerin tadı bir başka

21 Dünüm tarla dolaşılarak Domates, Salatalık, Biber, Patlıcan, Fasulye, Kabak, Karpuz Kavunların tadına bakıldı, toplandı ve satın alındı.

Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Muhip Kanko, ürünlerin tadına hayran kaldığını belirtti, ilk karpuzu bir hafta önce koparmasına rağmen tadının müthiş oluşu şaşkınlık yarattı.

“Kanko olağan üstü proje”

CHP Kocaeli Milletvekili Prof.Dr.Muhip Kanko, “Projeyi Olağan Üstü Görüyorum, Bir Kaç Gün İçinde Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğluİle Görüşüp Tüm Belediyeler Tarafından Uygulanmasını Talep Edeceğim” Dedi.

    

Büyükşehir ve Kartepe belediyesinin desteğini aldık

Marsiad Genel Başkanı Bahri Odabaş, “Bu Projede Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kartepe Belediyelerinin de desteğini aldık, Başkanlarına teşekkür ediyorum. Ancak Projenin Biyogaz Tesisi ile Bitkisel ve Hayvansal atıklardan Gübre ve Elektrik Üretimini gerçekleştiremediğimiz için, Ülkemizin Akaryakıt ,Elektrik Ve Doğalgaz Enerjisinin Tamamını Kendi Topraklarımızda Üretebileceğimizi Henüz Gösteremediğimiz İçin Üzgünüm, İnşallah onu da kısa zamanda gerçekleştirmeyi Yüce Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.

YORUMLAR Tümü (4)

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Sibel İzgi08.09.2023 22:27

Kesinlikle katılıyorum

Bahri08.09.2023 19:56

Teşekkür ederim. Birlikte başaracağız. Ayagimizdaki prangaları kurarak,ülkemize varlık içinde yokluk yasatmayacagiz.

Ayşegül derinay08.09.2023 19:27

İnşallah tüm Türkiyeye ata tohumu kullanır teşekkürler Sonra kılıc ????????

Bilal Dündar08.09.2023 17:00

Çok güzel, verimli ve başarılı faaliyet nedeni ile tebrik ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum. En kısa zamanda ziyaret etmekten onur duyacağız.