Grand Art’ta Dünya sanatçıları sergisi

23 Mart 2023 Saat: 08:52
Grand Art’ta Dünya sanatçıları sergisi
Grand Hyatt İstanbul, “Grand Art” kapsamında Arezo Khosroshahi ve Omid Beirag’ın eserlerinden oluşan sergiye ev sahipliği yapıyor.

Grand Art’ta Dünya sanatçıları sergisi

Kapudağ Gallery iş birliği ile hayata geçen ve güncel sanatta farklı uygulama biçimleri ile oluşturulmuş örnekleri bir araya getiren sergi, 30 Nisan’a kadar Grand Hyatt İstanbul’da sanatseverlerle buluşuyor.

Grand Hyatt İstanbul, çağdaş sanatı ve genç sanatçıların eserlerini, Grand Artplatformunda sanatseverlerle buluşturmaya devam ediyor. Şehrin sanatından, kültüründen ve mimarisinden ilham alan tasarım detaylarıyla ön plana çıkan Grand Hyatt İstanbul, düzenlediği etkinliklerle sanatın nabzını tutuyor.

Türkiye’den ve dünyadan bugüne kadar pek çok sanatçının eserlerinin sergilendiği , “Grand Art”, mart ve nisan aylarında Kapudağ Gallery iş birliğinde İran asıllı Kanadalı sanatçı Arezo Khosroshahi ile İranlı genç sanatçı Omid Beiragın soyut eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Arezo Khosroshahi, etkileyici fırça darbeleri ile sanatseverleri görsel bir yolculuğa çıkarırken, “Büyük Çekici / the Great Attractor” adını verdiği eserlerini şu sözlerle anlatıyor; “Evren hayatımızın yansımasıdır. Hareketsiz dururken hareket ettiğimizi fark etmeyiz. Büyük Çekici - The Great Attractor tarafından çekilip anlamadığımız şekillerde ve henüz tam olarak kavrayamadığımız bir şeye doğru ilerliyoruz. Bizi evrende çeken Büyük Çekici’yi göremeyiz. Bu sergi, çekimin nedenlerini göremeden ve anlayamadan, bize çekici gelen şeyin bir yansımasıdır.”

Tuval üzerine karışık teknikle soyut üretimler yapan sanatçı Omid Beirag ise Yaradılış /Creation ismini verdiği çalışmalarındavaroluşun yokluktan doğduğu inancı ile hareket ediyor. Sanatı zihninde oluşan dilsel bir bilinç ve nitelik olarak tanımlayan Beirag, eserlerinin çıkış noktasını şu sözlerle betimliyor; “Sanat, renk ve imge dilinde gerçeklik biçiminde tezahür eder. Misyonu ise içerik ile kaliteyi görsel unsurlarla ifade etmek ve iletmektir. Soyut yaklaşım, bu kapsamda en iyi formatlardan biri olabilir, çünkü, basit bir şeyi ifade etmek için, basit bir dil ve tutarlı bir çeviri gereklidir.”

Yıl boyunca Türk ve uluslararası çapta tanınmış pek çok sanatçının eserlerine ev sahipliği yapan Grand Hyatt İstanbul,  nisan sonuna dek bu özel sergiyi sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

 

Grand Hyatt Istanbul

Grand Hyatt Istanbul, iki kıtayı birleştiren metropolün merkezinde, heyecan verici şehir yaşamı ile doğaya kaçışı bir arada sunuyor. Çağdaş tasarımı ile şık ve konforlu 360 odaya sahip olan Grand Hyatt Istanbul, Akdeniz ve Türk mutfağının en güzel örneklerini sunduğu 34 Restoran’ı, kış aylarında hizmet veren Library Bar’ı ve yaz aylarında havuz başında hizmet veren Gazebo Bar’ı ile otel içerisinde misafirlerinin keyifli vakit geçirebileceği alanlar sunuyor. Açık havuzu ve gizli bahçesi ile şehrin içinde resort havası veren otel, 19 toplantı odası ile konferanslar, iş toplantıları, özel etkinlikler ve gala yemeklerine de ev sahipliği yapıyor. Ayrıntılı bilgi için www.grandhyattistanbul.com

 

Grand Hyatt

Grand Hyatt otelleri, büyük şehirlerde ve tatil beldelerinde, etkileyici mimari ve son teknoloji ile misafirlerine birinci sınıf konaklama sunmaktadır. Çeşitli mutfakları barındıran restoranlar, barlar, spa ve fitness merkezlerinin yanı sıra kapsamlı iş ve toplantı olanaklarını da deneyimlemek için sofistike bir hizmet sunmaktadır. Daha fazla bilgi almak veya rezervasyon yaptırmak için lütfen www.grandhyatt.com adresini ziyaret edin.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız