Harika Müzikal "Cıngıllı" perde dedi...

21 Mart 2023 Saat: 13:09
Harika Müzikal "Cıngıllı" perde dedi...
Hafta sonu, Harika müzikal “Cıngıllı” müzikali. Perde dedi. İzlenimlerini yazarımız İkramettin Karaman’ın kaleminden keyifle okuyacaksınız…

Harika Müzikal "Cıngıllı" perde dedi...

 -  Bu pazar İZ-Lİ DER'in .İzmit Lisesi öğretmenleri için organize ettiği bir tiyatro oyununa gitmek üzere sabah 10.45'te İzmit'ten kalabalık bir seyirci grubuyla yola çıktık. Hava kapalı ve sisliydi.

İstanbul'un, o eşsiz boğazın güzelliklerini sis nedeniyle  göremeden geçtik. Saat 15'te BAKIRKÖY BELEDİYE TİYATROSU (BBT) nun bulunduğu Yunus Emre Kültür Merkezi önünde toplandık.

Hava bulutlu,  hafif  bir yağmur meltem rüzgarı misali yüzümüze akıyordu usul usul. Yağmur değil de sanki havanın gözyaşları, ince kesik sicimler halinde yanaklardan süzülüyordu, ama ıslatmadan. Bakırköy Belediye binası birkaç işlevi birden olan bir mekan. Aynı anda hem birden çok nikah yapılırken yan salonlarda ,hem de tiyatro oynuyor MÜŞVİK KENTER sahnesinde. Bu yüzden İçerisi ve dışarısı oldukça yoğun bir insan uykusuyla kaplıydı .Hani burada bazen hem nikah yapıp hem de konuklarla tiyatro kısmına geçerek evlilik oyunundan önce, gerçek bir tiyatro oyunu izlemek mümkün. Güzel bir ikili olmuş. İZ-Lİ DER başkanı sevgili Haluk Cem'in önderliğinde Güzin ve Zeynep, bizleri bu güzel müzikal oyunu ile birleştirmek için onca zahmet etmişler. 

Uğraşmış, organize etmişler İyi ki de öyle olmuş .Çünkü al renkli  koltuklarla döşenmiş bu kızıl salonda son yıllarda izlediğim en nitelikli ve en iyi müzikal oyununu izleme zevki ve şansı verdiler bizlere sağ olsunlar. Biz eski İzmit Lisesi öğretmenleri, yıllar önce hizmet Lisesinin Robert Kolejgibi olduğu yıllarda okutup mezun ettiğimiz ve bugün Türkiye'mizin en önemli tiyatro sanatçıları olan sevgili Ragıp Savaş ve sevgili Nazan Koçak'ın davetlisi olarak geldiğimiz BBT CINGILLI müzikali cidden hepimizi büyüledi.  Her Birimiz Ayrı ayrı tebrik ve teşekkürlerimizi sunduk kendilerine ."CINGILLI" oyununun kurgusu hem güldürü hem müzikal hem bilinç doluydu. Kuruluş yıllarından bu güne bir ülkenin müzik tarihini konser,tiyatro ,tarih vitrini sunumuyla izledik .Proje tasarımı Emrah Eren'e ,metinleri Irmak Bahçeli'ye ,müzik direktörü Çiğdem Eren'e ait olan müzikal oyun ,Karagöz Hacivat'ın orta oyunundan bugüne gelen tüm siyasal sosyal espri denemelerini müzikal olarak sunuyor. O günleri hatırlatan ve her dönemin eseri olarak espri anlayışını karşılaştırarak hicvediyor. Hele 50lii 60lı 70'li 80'li 90'lı yıllardan günümüze kadar çeşitli tiyatrocuların, toplulukların, Komedyen ve oyuncularının, o dönemlerin siyasal yapısına olan yer yer yargılayıcı yer yer güldürücü ve düşündürücü hicivlerle örülmüş.

Sıcak canlı neşeli ve renkli simalarla da süslenmiş güzel bir kurgu olan "CINGILLI""oyunu izleyiciği  çok canlı tutuyor ve her döneme götürüp getiriyor. Eski yönetimlerin A sosyal hatta ilkelce zorladığı kuralları ve sansürlerinin, işte bu bilim çağında nasıl komik  algılandığını da toptan gösteriyor izleyiciye .Tüm oyuncu ve yöneticileri tebrik ediyoruz ,net olarak izlenmeye değer bir oyun. Bu oyun sonrası Ragıp Savaşve Nazan Koçak'la beraber tüm İzmit lisesi öğretmenleri ve İZ-Lİ DER üyeleri ile beraber bol bol Hatıra fotoğrafları çektirdik uzun söyleşiler ve eski günlerimizi yeniden anarak veda ettik .Bu harika müzikali izlider'in yine bu başarılı organizasyonunun devamı olarak İzmit'e getirmesi çok güzel olacaktır. Ragıp Savaş da buna sıcak bakmıştı .Son olarak, Bakırköy Belediye Tiyatrosunun Bu harika müzikali "cıngıllayı ",bize izleme fırsatı sağlayan Ragıp Savaş, Nazan Koçak ile, Başta Haluk Cem Gökmen, Zeynep Yalaz ,Güniz kökten olmak üzere , İZ-Lİ DER in  yönetim kuruluna, Fidan Başol ,Özgür Orhun, Sümer Yayla ,Gökhan Ergin, Gökhan Elbir,Ercan Kandemir ,Aykut Çavuş ,Cem Anıl,Tunç Özek ve Kurtuluş Yalçın'a tüm İzmit Lisesi öğretmenleri olarak tebrik ve teşekkür ederiz.

İkramettin Karaman..

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız