Kocaeli Büyükşehir Rallisi’nin galibi Ali Türkkan oldu

10 Aralık 2023 Saat: 21:08
Kocaeli Büyükşehir Rallisi’nin galibi Ali Türkkan oldu
Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 6. yarışı olan 40. Kocaeli Büyükşehir Rallisi’nin galibi Castrol Ford Team Türkiye takımından Red Bull sporcusu Ali Türkkan oldu.

Kocaeli Büyükşehir Rallisi’nin galibi Ali Türkkan oldu

 59 otomobil ve 118 sporcunun mücadele ettiği yarışta 9 etabın 9’unu da kazanarak zafere uzanan Ali Türkkan, hedefinin İstanbul Rallisi olduğunu belirtti. Türkkan, İstanbul Rallisi’ni de kazanması halinde Türkiye Ralli Şampiyonu olacak. 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Ralli Şampiyonası’nda sona geliniyor. 23-24 Aralık’ta düzenlenecek İstanbul Rallisi öncesi son durak olan 40. Kocaeli Büyükşehir Rallisi’ni Castrol Ford Team Türkiye takımı adına yarışan Red Bull sporcusu Ali Türkkan kazandı. 9 etabın 9’unu da ilk sırada tamamlayan ve en yakın rakibine 6.5 dakika fark atan Türkkan, Bolu’daki 100. Yıl Rallisi’nin ardından ikinci kez tüm etapları en hızlı geçtiği yarışı geride bıraktı. 

Yarış, 8 Aralık Cuma akşamı saat 18.00’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi önünde ile başladı. 118 sporcunun iki gün boyunca 113,54 kilometre mesafede kıran kırana mücadele ettiği Türkkan, zaferin ardından, ‘‘9 etabın 9’unu da kazanarak Bolu’daki başarımızı tekrarladık, şampiyon olmak için gereken puanları aldık ve farkı erittik. Kocaeli Ralli’sini kazandık. Bizim için baştan sona kusursuz bir yarış oldu. Artık şansımızı İstanbul Rallisi’ne taşıdık. Sezonun son yarışında görüşmek üzere.’ dedi.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda son etap olan İstanbul Rallisi, 23-24 Aralık’ta İstanbul’da düzenlenecek.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız