Marmaris-Bodrum Etabını Nıco Denz Kazandı

13 Ekim 2023 Saat: 02:10
Marmaris-Bodrum Etabını Nıco Denz Kazandı
180.6 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını Bora Hansgrohe takımından Nıco Denz kazandı

Marmaris-Bodrum Etabını Nıco Denz Kazandı

58.CumhurbaşkanlığıTürkiye Bisiklet Turu'nun 180.6 kilometrelik Marmaris-Bodrum etabını Bora Hansgrohe Takımı'ndan Nico Denz 4 saat 26 dakika 27 saniye ile kazandı. Yarışın son metreleri yine nefes kesen bir mücadeleye sahne oldu. Peloton son virajlarda dağıldı. Son ve keskin viraja önde giren Denz'i kimse yakalayamayınca Alman Bisikletçi etabı birinci bitirdi. Yine son ve keskin virajda bir kaza meydana geldiyse de bisikletçilerin tedavisi ayakta yapıldı.  

 Yarışın cereyanı

 141 bisikletçi Marmaris etabından start alır almaz parkurun hemen başı sayılabilecek bir tırmanışla karşı karşıya kaldılar. 11 kilometre toplu geçildi. Bundan sonra kopmalar başladı. Sakar geçidindeki uzun tırmanış Babadağ etabından sonra sporcuları bekleyen bir başka yorucu parkurdu. Tırmanışın ilk kilometreleri de toplu halde kat edildi. Ancak Eolo Kometa Takımı'nın İspanyol bisikletçisi Fernando Tercero atak yaparak tek başına pedal basmaya başladı. Önce 20 saniye ardından da 1 dakika 40 saniye kadar arayı açtı. Tercero'ya daha sonra Bike AID Takımı'ndan Dawit Yemane'de katıldı ve ikili tempo yapmaya başladı.

 İlk tırmanış primini Jay Vine aldı

36. 3 kilometre geride kalırken Türk Hava Yollarısponsorluğunda tırmanış prim kapısı geçildi. TUR'un başından beri yaptığı ataklarla dikkat çeken UAE Emirates Takımı'ndan Jay Vine prim kapısını ilk geçen sporcu oldu. İkinciliği Bike Aid Takımı'ndan Dawit Yemane, üçüncülüğü de Green Takımı'ndan Alessio Martinelli aldı. Kaçış grubu prim kapısından sonra aralarına katılan Burgos Takımı'ndan Franco Gonzales ve Eolo Kometa Takımı'ndan Fernando Tercero'nun da katılımı ile pedal basmaya devam etti. Bu sonuçla Jay Vine'ın tırmanış puanı 13'e yükseldi. Alexey Lutsenko Turkuaz Mayo'yu taşıdığı için kırmızı mayo sahibi Ben Zwiehof ile birlikte 2. duruma geldi. Şu anda Lutsenko'nun sıralamadaki yeri 16 olarak kayda geçti. 90 kilometrede yer alan 3. kategori puanını Jay Vine alırsa puanlar eşitlenecek. Ancak Lutsenko bir HC kazandığı için Astanalı bisikletçi lider kalmaya devam edecek.

 Sprınt prim kapısındaki büyük mücadele anlık lider Yemane

 Alejandro Franco, üçüncülüğü de Gianni Marchand elde etti. Bu sonuçlardan sonra Dawit Yemane  ara sprinti kazanarak TUR'un anlık lideri konumuna geçti.

 Fark açılıyor

Kaçış grubunu oluşturan bisikletçiler sürekli tempoyu yüksek tuttuğu için pelotonla aralarındaki zaman farkı da açılmaya devam etti. Bir ara 5 dakika 30 saniyeye kadar çıksa da 75'nci kilometre geçilirken 4 dakika 25 saniyeye indi.

 Ortalama sürat 42 kilometre

Marmaris'ten oldukça sıcak bir havada star alan bisikletçiler Sakar geçidindeki tırmanışta zorlansalar da, Muğla geçilirken yeniden tempo arttı. Etapta 2 saat

geride kalırken 6 sporcudan oluşan kaçış grubunun ortalama sürati 42 kilometre olarak ölçüldü. Peloton ise daha yavaş bir tempoda pedal basmaya devam etti.

 Her saniye bir taktik devreye giriyor

Gleb Syritsa ve Mark Cavendish Astana Takımı adına grubu çekiyor. Bu da Cees Bol'un bugün yine sprint mücadelesine gireceğini gösteriyor. Ama bunların yanında en önemlisi Astana, Lutsenko'yu kaçışta olan  Dawit Yemane'nin zaman farkını artırmasından korumak için olağanüstü bir mücadeleye devam ettiği gözleniyor.

 Yemane Türkiye güzellikleri kapısını birinci geçti

Finişe 56 kilometre kala Shimano'nun sponsorluğundaki prim kapısı geçildi. Kaçış grubunda olan  Bike Aid sporcusu Dewit Yemane çizgiyi ilk geçen sporcu olurken klasını ve ne kadar mücadeleci bir sporcu olduğunu da ortaya koydu. Jay Vine ise bu sporcunun peşini bırakmadı ve ikili bu kez gruptan ayrılarak mücadeleye devam etti. Yeni zaman farkı 1 dakika 25 saniye olarak verildi.

 Jay Vine yine primi kazandı

Ve yine beklenen oldu. Öndeki ikili peloton'a yakalandı. 

 5 kilometre kala ataklar başladı

 Artık finişe 5 kilometre kala grup tek parça halinde gelmeye başladı. Son 500 metrede müthiş bir atak yapan Nico Denz olağanüstü bir biçimde pedal bastı ve etabı birinci bitirdi.

 

Yarın Bodrum-Selçuk etabı koşulacak

58.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Tur'unun altıncı etabı yarın koşulacak. Tur'un en uzun etabında bisikletçiler 193.3 kilometre pedal basacak.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız