Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Spor Turizminde EMITT’e Teşvik Sağlıyor

27 Aralık 2023 Saat: 19:25
Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Spor Turizminde EMITT’e Teşvik Sağlıyor
Bu yıl ilk defa Ticaret Bakanlığı tarafından sağlık ve spor turizmine sağlanan %60 devlet desteği ile düzenlenecek olan fuar, Türkiye'nin uluslararası alandaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

Ticaret Bakanlığı Sağlık ve Spor Turizminde EMITT’e Teşvik Sağlıyor

27. Türkiye'nin sağlık ve spor turizmindeki potansiyelini ön plana çıkarmaya devam ederek, sektördeki yerli ve yabancı paydaşları bir araya getirme misyonunu sürdürüyor. Ticaret Bakanlığı, EMITT’ e katılım sağlayan sağlık turizmi aracı kuruluşları, sağlık kuruluşları ve spor turizmi konaklama tesislerine %60'a varan devlet desteği sunarak, yerli katılımcıların uluslararası platformda yüzlerce katılımcı ve ziyaretçi ile bir araya gelmesini teşvik ediyor.

Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya başta olmak üzere 300’den fazla satın almacı ve Almanya, Bulgaristan, Brezilya, Mısır, İran, Japonya, Kuzey Kıbrıs, Venezuela gibi birçok ülkeden katılımcı firmayı ağırlayacak olan EMITT, Ticaret Bakanlığının desteği ile sektörde faaliyet gösteren işletmelerin uluslararası platformda daha etkin bir şekilde tanıtılmasını, iş birlikleri kurulmasını ve Türkiye'nin sağlık ve spor turizmi alanındaki potansiyelini daha geniş kitlelere duyurmasını amaçlıyor. Hastaneler &   tedavi merkezleri, sağlık ve spa & wellness merkezleri, özel estetik merkezleri, saç ekim merkezleri, termal oteller, kaplıca otelleri, spor otelleri, sağlık ve spor turizmi acenteleri alanlarında faaliyet gösteren şirketler, Ticaret Bakanlığı’nın sağladığı teşvikten yararlanabiliyor.

27.EMITT Fuar Direktörü Hacer Aydın,

“Bakanlığımız tarafından sağlanan bu destek, sağlık ve spor turizmialanındaki gelişmeleri teşvik etme ve sektördeki paydaşları bir araya getirme misyonumuzda bir katalizör görevi görecek.Sağlık turizmi aracı kuruluşları, sağlık kuruluşları, spor turizmi konaklama tesisleri için sağlanan devlet desteği, katılımcıları uluslararası arenada daha görünür kılarken, Türkiye'nin sağlık ve spor turizmi alanındaki potansiyelini dünya genelinde daha etkin bir şekilde tanıtmamıza da olanak sağlayacak.EMITT 2024 Fuarı, sağlık turizmi ve spor turizmi alanındaki son trendleri sergileyerek, sektördeki son bilgiler ışığında, profesyonellerin rekabet avantajlarını artırmalarına ve iş yapma stratejilerini güncel tutmalarına da yardımcı olacak. 2024 yılında Türkiye'nin turizm gücünü birlikte keşfedeceğiz." dedi.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız