TTI İzmir turizm fuarında profesyoneller yoğun iş trafiği oluşturdu

9 Aralık 2023 Saat: 13:31
TTI İzmir turizm fuarında profesyoneller yoğun iş trafiği oluşturdu
İlk iki gün sadece profesyonellere açık olan TTI İzmir ve TTI Health fuarları yarından itibaren halka da açılacak.

TTI İzmir turizm fuarında profesyoneller yoğun iş trafiği oluşturdu

Fuara yurt dışından katılan sağlayan alım heyetleri B2B görüşmelerle fuara büyük hareket katıyor. Fuar kapsamında düzenlenen ve sektöre vizyon kazandıran etkinlik ve panellere ise ilgi yoğun. İlk iki gün sadece profesyonellere açık olan TTI İzmir ve TTI Health fuarları yarından itibaren halka da açılacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi (TTI İzmir) ikinci gününde de son derece hareketli geçiyor. TTI İzmir, TTI Outdoor veTTI Health fuarları, sektör profesyonellerinin büyük ilgisini çekiyor. Renkli gösteriler, etkinlikler ve sergilere ev sahipliği yapan fuarlardan TTI İzmir ve TTI Health ilk iki gün sadece turizm profesyonellerine açıldı. Fuarın ikinci gününde THY'nin de katkısıyla 59 ülkeden 210 hosted buyer'ın ağırlandığı fuarlarda ikinci günde de yoğun iş trafiği dikkat çekti. Yurt dışından gelen alım heyetleri fuarın ikinci gününde de B2B görüşmelere ağırlık verdiler. Fuarlar kapsamında toplamda 3100 B2B görüşme yapılması planlanmıştı.

 Fuarda Düzenlenen Paneller İlgiyle Takip Edildi

TTI İzmir kapsamında fuar süresince sektörde ses getiren panellere imza atıldı. Fuarın ilk gününde; "Sağlık Turizminde Destekler, Türkiye'de Termal, Geriatri ve Wellness Turizmi", "Turizmde Etik Paneli", "Deniz Yolu Ulaşımında Tatil Destinasyonları" olmak üzere üç ayrı panel gerçekleştirildi. Sektör tarafından ilgiyle takip edilen panellere ikinci gün de devam edildi.

 Sağlık Turizminde Destekler Konulu Panel Büyük İlgi Gördü

Fuar kapsamında 7 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirilen "Sağlık Turizminde Destekler, Türkiye'de Termal, Geriatri ve Wellness Turizmi" konulu panel büyük ilgi gördü. Moderatörlüğünü TÜRSABYönetim Kurulu Üyesi Elif Ural'ın yaptığı "Sağlık Turizminde Destekler, Türkiye'de Termal, Geriatri ve Wellness Turizmi" konulu panelde; Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanı Hüseyin Sağmak, İZATSU Başkanı Bülent Cinel ve Balçova Termal Oteli Genel Müdürü Tuncay Volkan Bayat sağlık turizminde gelinen son noktaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Fuar İzmir'de B Fuaye Sahnesinde gerçekleşen paneli çok sayıda kişi takip etti.

     

"Turizmde Etik" Konusu Tartışıldı

TTI İzmir Fuarı kapsamında ilk gün düzenlenen bir diğer önemli panel ise "Turizmde Etik Paneli" oldu. UNWTO Etik Kurulu Üyesi, Skal International İstanbul Yönetim Kurulu Üyesi Günnur Diker moderatörlüğünde gerçekleştirilen panele; İzmir Kent Konseyi Turizm Çalışma Grubu Kurucu Başkanı, Skal International Türkiye Başkan Yardımcısı Emre Gezgin, Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Yönetim Kurulu Başkanı, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, TÜRSAB Hukuk Başdanışmanı ve Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Öğretim Üyesi İlker Ünsever ile FIJET Türkiye-ATURJET Onursal Üyesi, Habitat TV Kurucusu Coşkun Aral katılım gösterdi. Mesleki etik sorunlara dikkat çekilen panelde, farklı turizm segmentlerindeki etik konular ele alındı.

 

Deniz Yolu Ulaşımındaki Sorunlar Ele Alındı

TTI İzmir Fuarı'nın ilk gününde düzenlenen son panel ise "Deniz Yolu Ulaşımında Tatil Destinasyonları" konulu panel oldu. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk moderatörlüğünde, İZDENİZ A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Osman Hakan Erşen, TURYOL Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş. Genel Müdürü Murat Orhan, TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyemiz Engin Ceylan ve MSC İş Geliştirme Koordinatörü ve Cisalpina Turizm Genel Müdürü Fatih Gider'in değerlendirmeleri ile Fuar İzmir'de B Hol Sahnesinde gerçekleşti. Panelde, turizmde deniz yolu ulaşımının rolü ve mevcut sorunlar üzerinde duruldu.

 

TTI İzmir Kapsamındaki Paneller Bugün de Devam Ediyor

TTI İzmir Fuarı'nda 8 Aralık Cuma ve 9 Aralık Cumartesi günü de paneller düzenlenecek. Fuar kapsamında düzenlenecek paneller ise şunlar:  

8 Aralık Cuma: "Türkiye'den Çıkan Bir Dünya Markası: Paximum", "Miray Cruises Türkiye'de Kurulmuş Olan İlk KruvaziyerŞirketidir", "Turizmin Yükselen Değeri Kruvaziyer", "Turistler Ne İsterler?: Veri Odaklı Stratejiyle  Şehir Markalaşması", "Vizyondan Aksiyona : Destinasyon Yönetimi İle Fark Yaratmak", "Algı İle Olgu Arasındaki Fark: Kemeraltı Algı Araştırması", "Genel Değerlendirme".

9 Aralık Cumartesi: "Tüm Turizm Ekosistemini Bir Araya Getiren Minirez ile Yükselen Konaklama Teknolojisi Trendleri", "Dijitalleşme ile Sürdürülebilir Oteller".

 

Kamp Karavan Meraklıları TTI Outdoor'a Aktı

7-10 Aralık tarihleri arasında halka açık olan TTI Outdoor, kamp karavan tutkunlarının uğrak noktası oldu. Doğa ve macera turizmine ilgi duyan ziyaretçiler, fuara katılarak uzmanlardan bilgi aldı. TTI İzmir ve TTI Health9 Aralık'a, TTI Outdoor ise 10 Aralık'a kadar turizm profesyonelleri ile vatandaşları ağırlamaya devam edecek

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız