TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar başladı

7 Aralık 2023 Saat: 17:32
TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar başladı
Ülke ve bölge turizmine büyük katkı sağlayan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, turizm profesyonellerini 17'nci kez bir araya getirdi.

TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar başladı

Ülke ve bölge turizmine büyük katkı sağlayan TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, turizm profesyonellerini 17'nci kez bir araya getirdi. TTI İzmir, TTI Outdoor ile 1. TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı bugün kapılarını açtı. Fuarın açılışında konuşan Firuz Bağlıkaya, turizmin çıtasını daha yukarılara taşımak için tüm kurum ve kuruluşlara büyük görevler düştüğünü söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Ticaret Bakanlığı himayesinde, İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, TÜRSAB desteği ile İZFAŞ ve TÜRSAB Fuarcılık ortaklığında düzenlenen TTI İzmir 17. Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi, 7 Aralık'ta Fuarizmir'de kapılarını açtı. Türkiye'nin dört bir yanından turizm profesyonellerini bir araya getiren TTI İzmir ile eş zamanlı olarak; 7-10 Aralık tarihleri arasında TTI Outdoor Kamp, Karavan, Tekne, Outdoor ve Ekipmanları Fuarı üçüncü kez, TTI Health 1'inci Sağlık Turizmi Fuarı da ilk kez ziyaretçilerini ağırlıyor.

 

Fuar'ın açılışını; KKTC Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Venezuela Turizm Bakanı Ali Ernesto Padron Paredes, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve İZFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Tunç Soyer, TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB Heyeti, Alman Seyahat Birliği Başkanı Norbert Fiebig, IMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Metin Akdaş gerçekleştirdi.

 

Bağlıkaya: "başka hiçbir sektörde turizmdeki başarıya ulaşmış değiliz"

TTI İzmir'in açılışında konuşan ve turizmin Türkiye'nin dünyada rekabet gücünün en yüksek olduğu sektörler arasında yer aldığını vurgulayan Firuz Bağlıkaya, "Dünya sıralamalarına baktığımız zaman başka hiçbir sektörde turizmde ulaştığımız uluslararası başarıya ulaşmış değiliz. Turizmdeki bu başarıda dur durak bilmeden çalışan sektör temsilcilerimizin ve meslektaşlarımızın büyük emeği var. 50 yıldır bitmek bilmeyen enerjileri ile adım adım büyüttükleri bu başarıyı kalıcı kılmamız ve mevcut seviyesinin çok daha ötesine taşımamız gerekiyor" dedi.

 

Bağlıkaya: "Mesleğimizi Geleceğe Taşımak İçin Aynı Azim Ve Kararlılıkla Çalışacağız"

Sektördeki başarı çıtasını daha yukarılara taşımak için birçok kurum ve kuruluşa büyük görevler düştüğüne işaret eden Bağlıkaya, şunları kaydetti: "TÜRSAB olarak; 100 yılı geride bırakan Cumhuriyetimizin yarım asrına hizmet vermiş Türkiye'nin en köklü turizm meslek kuruluşu olmanın getirdiği sorumluluk bilinciyle, turizmin gelişimi için gerçekleştirdiğimizi çalışmalara durmaksızın devam ediyoruz. Turizmin bu ülkeye sağladığı ekonomik katkıyı artırmanın yanında, çocuklarımıza daha müreffeh, daha aydınlık bir Türkiye bırakmak için çalışıyoruz. Dün olduğu bugün de yarın da bu sektörü geliştirmek, mesleğimizi geleceğe taşımak için aynı azim ve kararlılıkla çalışmayı sürdüreceğiz."

 

Bağlıkaya'dan Dünya Barışı Çağrısı: "Savaşın Yerini Barışın Sesi Alsın"

Bağlıkaya, konuşmasında Gazze'de yaşananlara da değinerek "İnsanlık vicdanını sızlatan görüntülerle sınandığımız günlerden geçerken, barışın ne kadar önemli olduğunu, mesleğimizin de dünya barışına hizmet etme potansiyelinin ne kadar kıymetli olduğunu çok daha net bir şekilde görüyoruz. Bizler bu sektörü tüm insani değerleriyle yaşatıp yükseltmeliyiz ki, savaşların çatışmaların yerini barışın sesi, kardeşliğin dili alsın" şeklinde konuştu.   

 

3 Fuara Da İlgi Büyük

Renkli gösteriler, sergiler ile uzman isimlerin yer aldığı söyleşilerin yanı sıra alım heyetleri de katılım gösterdiği TTI İzmir, TTI Outdoor ile 1. TTI Health Sağlık Turizmi Fuarı ziyaretçilerden büyük ilgi görüyor. Sektörün tüm bileşenlerini aynı çatı altında toplayan ve THY'nin de katkısıyla 59 ülkeden 210 hosted buyer'ın ağırlandığı, 3.100 B2B görüşmenin planlandığı TTI İzmir Fuarı, kurulacak yeni iş birliklerine zemin oluşturuyor. TTI İzmir ve TTI Health 9 Aralık'a, TTI Outdoor ise 10 Aralık'a kadar turizm profesyonelleri ile ziyaretçi ağırlamaya devam edecek.

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız