Üsküdar’da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı

9 Ocak 2024 Saat: 07:07
Üsküdar’da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı
Üsküdar Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim ile işbirliği içinde Bağlarbaşı Muratreis Mahallesinde alt yapısı ve iç donanımlarıyla yepyeni bir Mutfak Sanatları Akademisi’ni Üsküdarlıların hizmetine açtı.

Üsküdar’da Mutfak Sanatları Akademisi Açıldı

Yaşam boyu eğitim faaliyetleri kapsamında bireyin bilgi ve yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlayan, kişisel birikimlerini artıran, meslekî ve sanatsal bilgilerini geliştirmek suretiyle kazanç ve istihdam imkânlarını genişleten Üsküdar Belediyesi ÜSMEK kapsamında yepyeni bir kursu daha hizmete açtı. Üsküdar Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim ile işbirliği içinde Bağlarbaşı Muratreis Mahallesinde alt yapısı ve iç donanımlarıyla yepyeni bir Mutfak Sanatları Akademisi’ni Üsküdarlıların hizmetine açtı. 

Türkmen: “ÜSKÜDAR MSA Haftanın 7 Günü Hizmet Verecek”

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmenaçılışta yaptığı konuşmada ilçede mutfak sanatlarına ilişkin yoğun bir talebin olduğunu söyledi:

“Mutfak sanatları akademisi yani burası bir yemek kursu, yemek atölyesi.  Burada Üsküdarlı hemşehrilerimiz böylesine güzel bir kursla, iyi bir eğitim ve güzel bir zenginlik elde edecekler. Üsküdar da çok özel bir merkez haline gelmiş olan bu ÜSMEK Mutfak Sanatları Akademisi hayırlı uğurlu olsun. Bu güzel bina, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim müdürlüğümüzün bir binası. Binanı en üst katına çok güzel bir Mutfak Sanatları Akademisi kurduk.  Önemli bir ihtiyacımız olan bu mutfak sanatları konusunda bir uygun bir mekan, bir ortam, sıkıntımız vardı.  İşte gördüğünüz gibi bu güzel binada ve Üsküdar’ın en güzel noktasında bu akademiyi açmış oluyoruz. Binamız haftanın yedi günü Üsküdarlılara hizmet verecek.”

Konuşmaların ardından Üsküdar Belediyesi Üsmek Mutfak Sanatları Akademisi’nin açılışı yapıldı. Kurs haftanın her günü sabah 09.00’dan 21.15’e kadar hizmet verecek. Merkezde Aşçılık, Pastacılık ve Barista (kahvecilik) alanında yılda yaklaşık 1200 kişi eğitim alacak. 

 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız