Tarihi günümüze akıcı bir dille aktarmışsın. Ayrıca şehir özelliklerini Milas ile kıyaslıyor temenniler bulunmussun. Kıymetli arkadaşım özenle yazdığın gezi notların çok aydınlatıcı. Teşekkürler ederim.
Sayın Öğretmeninim, Türkiye dünyada, son buzul çağı sonrası insanlığın oluştuğu, geliştiği 4.bölgedir. Değindiğiniz yöreler bunların içindedir. Bilgilendirme için teşekkür ederim. Milas ile ilgili önerilerinize katılıyorum. Başkan Fevzi Topuz bey benim şantiye arkadaşımdır. Ulaştırırsanız elinden geleni yapacağına eminim.
Prof. Dr. Uysal Yenipınar Hocamızın değerli yorumundan çok mutlu oldum. 1982-87 yılları arasında 5,5 yıl Hakkari ve Şemdinlide çalıştım. İnsanları çok konuksever ve cana yakın. Hocamızı o bölgede yaptığı çalışmalar için kutluyorum. Doğu ve Güneydoğu illerinin hak ettiği kalkınma hedefine ulaşması dileğiyle. Saygılarımla.
15 YIL ÖNCE Ege Üniversitesi hocası olarak bir bir proje sundum. Araştırma başlığım Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Turizme Kazandırılması idi. Hatay, Gaziantep, Şanlı Urfa ve Mardin ilini kapsıyordu. Herkes bana neden ege neden, başka bir yer değil de tehlikeli bir bölgeyi seçiyorsun dediler. Biz aydınlar doğruları yazmalı ve korkulan bölgelerin gelişmesine katkı sunmalıyız sözüyle proje kabul edildi. Ben üç yaz anılan kentlerde çalıştım. Tek başına korkmadan bizleri yazmaya gelen akademisyen diyerek, Valisi, kaymakamı, Kütüpanecileri,yerel halk bana çok katkı sundular. Ben de önyargılarımı kırdım. Hatay kitabını yazdım. Diğer illeri yazacakken pandemi başladı. Ben konuksever halkını çok seviyordum onlar da beni kanıksamışlardı. Turistler bize neye gelsin, diyorlardı. Geçmişin izleri, farklı yaşam tarzı, konukseverlik, zengin kültürel miras ve sizin samimiyetiniz, konukseverliğiniz için gelireler. Mezopotamya ticari zekaları çok iyi ve pratik çözüm üretebiliyorlar. Oraları özledim.