‘Yüzyılın Koşusu’,İstanbu'da başladı

5 Kasım 2023 Saat: 11:47
‘Yüzyılın Koşusu’,İstanbu'da başladı
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, ‘Yüzyılın Koşusu’ başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek koşuyu başlattı.

‘Yüzyılın Koşusu’, İstanbu'da başladı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, ‘Yüzyılın Koşusu’ başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nu başlangıç kornasını çaldı. Tüm koşuculara başarılar dileyen İmamoğlu, “Hep birlikte bugün; Cumhuriyet için, bayrağımız için, milletimiz için, İstanbul'umuz için barış için ve Mustafa Kemal Atatürk için koşalım” dedi.

Dünyada iki kıta arasında gerçekleştirilen tek maraton olma özelliğine sahip 45. İstanbul Maratonu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Spor İstanbul A.Ş. organizasyonu ve Türkiye İş Bankası sponsorluğunda koşuldu. Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’ncü kuruluş yıldönümünde, “Yüzyılın Koşusu” başlığı ve 45 bin kişinin katılımıyla gerçekleştirilecek Türkiye İş Bankası 45. İstanbul Maratonu’nu başlangıç kornasını, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve beraberindeki heyet çaldı. Semih İmamoğlu da maraton başlangıcında babası İmamoğlu’na eşlik etti. Katılımcıların sevgi gösterileriyle selamladığı İmamoğlu, başlangıç öncesi yaptığı konuşmada şunları söyledi: 

Cumhuriyetimizin 100’ncü Yılının Koşusu”

“Dünyanın en özel, en güzel maratonlarından birisindeyiz. 45’ncisi koşulacak ve bugün çok özel bir gün. Çünkü, Cumhuriyetimizin 100’ncü yılının koşusu. Hepinize bu güzel koşuda önce sağlık sonra başarı diliyorum. İki kıta arasında koşuluyor ve gerçekten dünyada bir benzeri yok. Umuyorum ki; yüzyıllar, bin yıllar sürecek Cumhuriyetimizin varlığında bu koşu da İstanbul'da hep var olsun, enerjisiyle olsun. İstanbul, aynı zamanda dünyanın medeniyet beşiği. Koşulan her saha, her alan sizlere çok özel deneyimler yaşatacak. 15 ülkeden bu sene 20 takımın 140 kırk sporcu ile katıldığı, 4 etaptan oluşan uluslararası bisiklet yarışımızı 28 Eylül-1 Ekim'de yapmıştık. Yani maratonun yanına bir de kardeş ekledik. Bugün de kurduğumuz bisiklet takımımız öncü bir çıkış yapacak buradan. Ve kıtalar arası yarışımızı ikilemiş olduk. Yeni bisiklet takımımıza da başarılar diliyoruz. Onların da yolu açık olsun. Koşanlara, izleyenlere, takip edenlere çok değerli, güzel bir gün geçirmelerini diliyorum. Burada değerli bakan yardımcımız, federasyon başkanımız bize eşlik ediyor. Spor il müdürümüz ve İBB ailesinin çok değerli üyeleri bize eşlik ediyor. Ama çok özel bir iş birliğimiz daha var. Bu sene koşumuza İş Bankası da ortak oldu. Bedeli ağır oldu onlara. Yüzyıl ortaklık yapacağız bundan sonra. İş Bankası da biliyorsunuz aynen Türkiye Cumhuriyeti'nin olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk'ün bize bir emaneti, hediyesi. Hep birlikte bugün Cumhuriyet için, bayrağımız için, milletimiz için, İstanbul'umuz için barış için ve Mustafa Kemal Atatürk için koşalım.”

“100” göğüs numarasını oğlu Semih’e teslim etti

Konuşmasının ardından maratona katılan İmamoğlu, 100 göğüs numarasıyla zaman zaman yürüdü, zaman zaman da koştu. Yol üzerinde 100 göğüs numarasını oğlu Semih’e teslim eden İmamoğlu, yarışa katılan sporcuların fotoğraf çektirme isteklerini yerine getirdi. İmamoğlu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü üzerinde, yürüyüş yaptığı esnada yanıtladı. 

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız