“Zeytin Dalından Gelen Muhteşem Şenlik”

13 Kasım 2023 Saat: 07:04
“Zeytin Dalından Gelen Muhteşem Şenlik”
Muğla’nın Milas ilçesinde geleneksel olarak gerçekleşen 9. Zeytin Hasat Şenliği Protokolün Kortej yürüyüşüyle başladı.

“Zeytin Dalından Gelen Muhteşem Şenlik”

Muğla’nın Milas ilçesinde geleneksel olarak gerçekleşen 9. Zeytin Hasat Şenliği Protokolün Kortej yürüyüşüyle başladı.

İGFAMİLAS : Özden DEMİRCİ

Korteje renk veren içtenlik

Türkiye’nin ilk Avrupa Birliği coğrafi işaret tescilli zeytinyağı ve zeytininin tanıtımı amacıyla gerçekleştirilen Milas Zeytin Hasat Şenliği Milas’ın tarihi sokaklarında davul zurna sesleri, animasyon ekipleri, yöresel kıyafetlerle rengarenk görüntüler oluşturan kortej yürüyüşüne ev ve işyerlerindeki vatandaşlar da alkışları ve ellerindeki Türk bayraklarıyla destek verdi.

Komite başkanı Kaymakam her alanda yerini aldı

Milas 9.Zeytin Hasat Şenliği Komite başkanlığını da yapan ilçe Kaymakamı Mustafa Ünver Böke’nin Zeytin Hasadının şenliğe hatta Fuar gibi görülmesi için gayret eden yöre halkının ve şenliğe katılan esnafların stantlarına varıncaya kadar huzurlu ve bereketli geçmesi için gösterdiği çaba ve başarılarıyla dolu, herkese karşı güler yüzlülüğüyle samimiyetini gizlemeyen bir devlet adamının başarısıyla dolu şenliğin yapıldığı Atapark alanı katılımcılara yetmedi.

Esnaf stantlarına yoğun ilgi

Milas 9.Zeytin Hasat Şenliği kent merkezi Atapark Meydanı’nda kurulan esnaf stantlarına gösterilen yoğun ilgi ve protokol ziyaretleri ve Milas Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu yöresel oyunlarıyla çeşitli sunum ve gösterilerle devam etti.

Coğrafi işaretli zeytincilik

Daha önceki yıllara oranla yoğun ilgi gösterilen Şenlikte MİTSO Başkanı Reşit Özer, MİTSO’nun girişimleriyle alınan coğrafi işaret tescilinin Milas zeytinciliğinin markalaşmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak ise, kurumun ilçe tarımına ve zeytinciliğe yaptığı desteklemeleri anlattı.

Başkan Tokat teşekkür etti

Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat da konuşmasında, Milas Zeytin Hasat Şenliği’nin hayata geçmesinde ve bu yıl 9.’sunun gerçekleştirilmesinde katkı sunan isimlere teşekkür etti ve Milas zeytinyağının dünya mutfaklarında tanınmasından memnuniyet duyduğunu söyledi.

Vekiller açılışta yer aldı

Muğla Milletvekilleri Kadem Mete, Cumhur Uzun, Gizem Özcan ise, şenliğe katılmaktan ve bu coşkuya ortak olmaktan gurur duyduklarını ifade etti.

Milas Ticaret Odası etkinliğin her alanında

Ülkenin dört bucağından, Kıbrıs ve Yunanistan'dan gelen konuklara Milas 9.Zeytin Hasadı şenliğinde ev sahipliğiyle kendilerini ifade eden Milas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Reşit Özer Şenlik süresince sabahın erken saatlerinden gecenin ilerleyen saatlerine kadar katılımcıların ve esnafın yanında durarak sorunsuz bir etkinliğin adından söz edilmesini isteyen bir ev sahibi durmak bilmedi.

Vali Akbıyık bereket diledi

Muğla Valisi İdris Akbıyık da, hasat sezonunun bereketli geçmesini dileyerek, festivalin coşkuyla geçmesini temenni ettiğini söyledi.

Festival kurdelesini protokol kesti

Milas 9. Zeytin Hasat Şenliği Kurdelesi protokolün yoğun ilgisiyle kesilerek açılışı gerçekleşti. Şenliğe katılan ünlü ses sanatçılarının halk konserlerine yöre halkı yoğun ilgi gösterdi. Ünlü Gastronomi şefleri sempozyumlarda bilgilendirmede ve yemek sunumlarında bulundular.

Şenliğe basın ve STK’lar güç verdi

Festivale İnternet Gazetecileri Federasyonu Etik Kurulu başkanı Soner Kılıç ve İnternet Gazetecileri Federasyonu Haber Ajansı İGFA- Festival sorumlusu Gazeteci Özden Demirci, STK başkan ve yöneticileri yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe İASOS Mahalle meclisi Derneği Başkanı Hülya Canko Scobie,  Türkiye İskoçya Ticaret Odasını temsilen şenlikte yer alırken, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerini geliştiren irtibatlarda bulundu.

  

Yarışmalarda jüri değerlendirme yaptı

Çeşitli yarışma ve sunumların gerçekleştiği şenlikte bölge halkının yoğun katılımı dikkatlerden kaçmadı. Milas Belediyesi Şenlik alanında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu.

 Sanatçılar geceye renk kattı

Atapark’ta gecenin ilerleyen saatlerinde sahne alan müzik grupları ve ses sanatçılarının sahne aldığı hasat şenliğinde Türk sanat ve Türk Halk müziği ses sanatçılarına eşlik eden yöre halkı Ahmet  Selçuk İlkan’ın seslendirdiği şiirler ve halkın yoğun ilgi gösterdiği eğlence gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

YORUMLAR

Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bahri13.11.2023 21:12

Tebrik ederim,güzel bir organizasyon.