Kıbrıs

Dünya

2.uluslararası Tarsus Festivali sona erdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl “Şahmeran” temasıyla ikincisi düzenlenen “Uluslararası Tarsus Festivali” sona erdi.

20 Kasım 2023 Saat: 22:35
2.uluslararası Tarsus Festivali sona erdi
2.uluslararası Tarsus Festivali sona erdi

2.uluslararası Tarsus Festivali sona erdi

Tarsus, 17-18-19 Kasım boyunca unutulmaz bir festivale ev sahipliği yaptı. Şahmeran efsanesinin başladığı topraklarda Şahmeran’a yakışacak şekilde gerçekleştirilen tüm etkinlikler Mersin ve Tarsushalkının yanı sıra çevre illerden gelen katılımcılar tarafından da yoğun ilgi ile karşılandı. Mersin Büyükşehir Belediye Vahap Seçer de tüm festival boyunca etkinlik alanlarını ziyaret edip söyleşi ve workshoplara katıldı. Festival kapsamında yerel üreticilerin açtığı stantları keşfe çıktı. Festival ile birlikte şehre gelen bu hareketlilik festival kapanışı gerçekleşene kadar devam etti.

 Fırat Neziroğlu Şahmeran Dokuması Yaptı

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali dünyaca ünlü uluslararası dokuma sanatçısı Fırat Neziroğlu’nu ağırladı. Fırat Neziroğlu, Şahmeran efsanesi eşliğinde Tarsus Müzesinde muhteşem bir dokuma Show’una imza attı. Sahnede her ilmekte yüzyılları aşıp günümüze kadar gelen dokumanın hikayesini işleyen Fırat Neziroğlu, Şahmeran’ın topraklarında geçmiş ile bugün arasındaki bağı gözler önüne serdi. Şahmeran dokumasını ilmek ilmek işleyen Neziroğlu, büyüleyici bir dokuma performansı sergiledi. Fırat Neziroğlu; “Tarsus’a ilk defa geldim. Hem tarih hem de kültürel bakımdan çok zengin topraklar. Mersin’in köylerini ziyaret ettim. Tanıştığım kişiler ve gördüğüm dokumalar beni yeni bir keşif yolculuğuna çıkardı.  Burada olmaktan çok büyük keyif aldım” dedi.

Derya Baykal’dan Makrome Atölyesi

Uluslararası Tarsus Festivaliözellikle ev hanımlarının yıllardır yakından takip ettiği Derya Baykal’ı ağırladı. Ekonomik ve pratik çözümler üreterek geri dönüşüm destekli çalışmalarını takipçileriyle paylaşan Derya Baykal, katılımcılara çanta yapımı ve makrome mumluk yapımı ile ilgili workshop gerçekleştirdi. Tarsus’un sokaklarında lezzet keşfi yapan Derya Baykal ayrıca festival kapsamında şehirde açılan sergileri de ziyaret etti.

Dilara Koçak  Zeytinyağını Anlattı

Uzman diyetisyen Dilara Koçak Uluslararası Tarsus Festivalinde ‘Tarsus’ta Zeytinyağı ile Büyümek ve Ölmez Ağacın Hikayesi’ adlı söyleşisiyle Tarsus Müzesi’nde sahne aldı. Koçak, coğrafi işaret tescilli ürünlerden Tarsus ilçesine özgü Sarıulak zeytinyağını tanıttı. Zeytinyağının faydalarını ve tüketim şeklini anlattı. Koçak;  “Festivale çok büyük bir ilgi var. Mersin’in her yerinden ve çevre illerden Tarsus’a yoğun bir katılım var. Çok büyük bir zenginliğimiz, kültürel mirasımız var. Hepsini önce tüm Türkiye’ye sonra bütün dünyaya anlatan elçilerden biri olmak, katkım olduysa ne mutlu bana” dedi.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız