Kıbrıs

Festival Fuar

49. Altın Kiraz Festivali başlıyor

Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 49.’su düzenlenecek olan Kiraz Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 9-10-11 Haziran'da başlıyor.

7 Haziran 2023 Saat: 09:36
49. Altın Kiraz Festivali başlıyor
49. Altın Kiraz Festivali başlıyor

49. Altın Kiraz Festivali başlıyor

NHA/Kocaeli Körfez Belediyesi tarafından bu yıl 49.’su düzenlenecek olan Kiraz Festivali için hazırlıklar tamamlandı. 9 Haziran’da saat 19.00’de Necmettin Erbakan Kültür Merkezi önünden Tütünçiftlik Kültür Merkezi’ne kadar yapılacak kortej yürüyüşü ile start alacak festivalde ilk gün Halk Oyunları Gösterileri ve Sanat Merkezi öğrencilerinin de yer alacağı bir konser gerçekleştirilecek.

 

Kutsi coşturacak

10 Haziran Cumartesi günü yani festivalin ikinci gününde ise ünlü şarkıcı Kutsikonseri gerçekleştirilecek. Tütünçiftlik Kültür Merkezi önündeki alanda gerçekleştirilecek olan konser saat 20.00’de başlayacak.

 

2 ton kiraz dağıtımı olacak

Etkinlikler boyunca da vatandaşlara toplamda 2 ton kiraz dağıtımı gerçekleştirilecek. Festivalin ilk günü ayrıca ilçedeki kiraz yetiştiricilerine teşvik ödülleri verilecek. En iyi kirazlar da sergilenecek.

 

Bahar şenliği yapılacak

11 Haziran Pazar günü de Kiraz Festival coşkusu devam edecek. Yarımca Sahili’nde oluşturulacak olan etkinlik alanında Altın Kiraz Bahar Şenliği gerçekleştirilecek. Her yaştan Körfezli için çeşitli etkinliklerin yer alacağı program saat 14.00’te başlayacak ve 20.00’e kadar devam edecek.

 

Güreşler 18 Haziran’da

Altın Kiraz Festivalikapsamında yer yıl düzenlenen Taşköprü Yağlı Güreşleri ise 18 Haziran’da gerçekleştirilecek. Sevindikli Er Meydanı’nda gerçekleştirilecek olan güreşlerde yine ünlü pehlivanlar kol bağlayacak.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız