Kıbrıs

Kültür Sanat

52. İstanbul Müzik Festivali'nin Festivalin bu yılki teması "Kökler"

Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali'nin programı açıklandı. Festival bu yıl da müzikseverlere klasik müziğin yıldızlarıyla dolu bir program sunmaya hazırlanıyor.

18 Şubat 2024 Saat: 13:27
52. İstanbul Müzik Festivalinin Festivalin bu yılki teması Kökler
52. İstanbul Müzik Festivali'nin Festivalin bu yılki teması "Kökler"

52. İstanbul Müzik Festivali'nin Festivalin bu yılki teması "Kökler"

Festival, İstanbul'un en özel konser mekânlarında gerçekleştirilecek 25 konserde dünyanın dört bir yanından seçkin orkestraları ve önemli solistleri ağırlayacak.

Bu yılın teması Kökler, Türkiye-Yunanistan nüfus mübadelesinin 100. yılına odaklanarak, müzik aracılığıyla bu coğrafyanın kültürel ve tarihi öykülerini aktarmayı hedefliyor. Festival, Macaristan ve Hollanda ile ilişkilerin 100. yılının kutlanacağı Kültür Yılları etkinliklerine de evsahipliği yapacak. Klasik müziği farklı türlerle bir araya getiren özel projeler de içeren programda her yıl olduğu gibi klasik müzik dünyasının yıldız solistleri ve prestijli orkestralar yer alacak.

Lale Kart üyeleri için 15-19 Şubat arasında öncelikli satışa sunulacak festival biletleri 20 Şubat'ta genel satışa açılacak.

FESTİVAL PROGRAMI

Yaza müzik dolu bir giriş

İstanbul'un en sevilen güncel müzik festivalinde iki gün boyunca gündüzü geceye bağlayacaklar için tarihler bu yıl, haziranın son hafta sonunu gösteriyor. +1 Sunar:Gezgin Salon Festivali'nin ilk gününde Stavroz (Live) ile tempo iyiden iyiye yükselecek, ikinci gün Parcels ve La Femme Bonus Parkorman'ı bir açık hava diskosuna çevirecek. Sürpriz isimler de kapıda.

Uzun gündüzleri, serin akşamları, pırıl pırıl gökyüzü ve +1'li sohbetleriyle festivalde yerinizi almak için biletler satışta.

BİLET AL

Ulusal Yarışma jürisi belirlendi

17-28 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 43. İstanbul Film Festivali'nde Ulusal Yarışma filmlerini değerlendirecek jüri üyeleri belirlendi. Festivalin Ulusal Yarışma jüri başkanlığını yönetmen, senarist ve yapımcı Aslı Özge üstlenecek. Jüride görüntü yönetmeni Barış Aygen, oyuncu Merve Dizdar, sanatçı Halil Altındere ve müzisyen Ekin Fil yer alıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız