Kıbrıs

Dünya

Aizanoi Antik Kenti'nde önemli buluntu!

Gürok sponsorluğunda yürütülen Aizanoi Antik Kenti kazılarında ele geçen ,Yunan mitolojisi tanrılarının heykel başları bulundu

26 Aralık 2022 Saat: 16:40
Aizanoi Antik Kentinde önemli buluntu!
Aizanoi Antik Kenti'nde önemli buluntu!

Aizanoi Antik Kenti'nde önemli buluntu!

2 bin yıl öncesine ait heykel ve Yunan mitolojisi tanrılarının heykel başları bulundu

Gürok Grubu’nun 2019 yılından bu yana kazı sponsorluğunu üstlendiği Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde yer alan Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmalarında; 2 bin yıl öncesine ait iyi korunmuş erkek heykeli ile heykel başları bulundu.

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde Gürok Grubu’nun kazı sponsorluğunda sürdürülen Aizanoi Antik Kenti kazı çalışmalarında; 2 bin yıl öncesine ait, 2 metre 10 santim yüksekliğe sahip erkek heykelinin yanı sıra Yunan mitolojisinde aşk tanrısı olarak bilinen “Eros” ile şarap tanrısı “Dionysos” ve yarı tanrı “Herakles”in heykel başları gün yüzüne çıkarıldı.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde

Sanayi, turizm ve yapı sektörlerinde Türkiye’nin köklü şirketi Gürok Grubu’nun sponsor olduğu Çavdarhisar ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki Aizanoi Antik Kenti'nde kazı çalışmaları, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPU) Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü'nce 80 işçi ve 20 teknik personel ile Penkalas Çayı, agora ve tiyatro bölümlerinde sürdürülüyor.

Gürok Hakkında

1948 yılında Kütahya’da bir aile şirketi olarak ticari hayatına başlayan Gürok Grubu, 21. yüzyılın ilk diliminde Türkiye’nin en büyük özel sektör grupları arasındaki saygın yerini koruyor. Grup, sofra camı ve cam ambalajdan kiremite, turizmden yapıya kadar farklı sektörlerde sürdürülebilir bir büyüme sergiliyor.  Sofra camında dünyanın 5. büyük üreticisi olan LAV, bu alandaki deneyimini cam ambalaja taşıdığı GCA, turizm sektöründe 31 yıldır faaliyet gösteren Ali Bey Hotels & Resorts, Maldivlerde iki adada ultra lüks segmentte faaliyet gösteren JOALI Maldives, JOALI BEING, alanında öncü şirketlerden Gürok Kiremit ve bu projelerini hayata geçirdiği Lapis Yapı şirketleriyle 4 bin 500 kişiyi istihdam ediyor. Bulunduğu sektöre yenilikçi ilkler getiren ürün ve hizmetleriyle Gürok Grubu ülkemizi uluslararası alanda temsil ediyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız