Kıbrıs

Dünya

“Aksona İle Mavinin Büyüsünde”

“Aksona İle Mavinin Büyüsünde” Bodrum’da Film Gösterimi Gerçekleştirilecek

5 Temmuz 2023 Saat: 18:13
“Aksona İle Mavinin Büyüsünde”
“Aksona İle Mavinin Büyüsünde”

“Aksona İle Mavinin Büyüsünde”

   NHA /Bodrum    73 yaşındaki sünger avcısı Mehmet Baş, Aksona lakabıyla 60yıldır denizlerimizle içiçe.

Sünger avcısı Mehmet Baş küçük yaşında aşık olduğu deniz serüvenine, bugün18 m'lik AKSONA MANCORNAadlı tirhandiliyle, denizlerimiziyerli ve yabancı turistlere tanıtma hizmeti vererek devam ediyor.Su altı görüntüleri ile beraber, Mehmet Baş ve sevenlerinin katkılarıyla hazırlanan “AKSONA İLE MAVİNİN BÜYÜSÜNDE” adlı belgesel filmimiz 8Temmuz 2023 Cumartesi akşamı saat20.00'daBodrumBelediyesi'ninkatkılarıylaTrafoBodrum'dailkkezizleyicisiyle buluşacak.

BirçokdenizciyetiştirmesininyanısırasüngerciliğiyurtdışındaanlatarakTürkiye'nintanıtımına da katkıdabulunan Mehmet Baş, anılarını Su Altı Fotoğrafçıları ve FilmcileriDerneği (SUFOD) ile paylaştı.

Konusunda Türkiye'nin ilk ve tek sivil toplum örgütü olan Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu üyesi SUFOD,sualtı fotoğrafçılığının ve filmciliğinin yaygınlaşması,teknik bilgive donanıma sahip elemanların yetişmesi, çevre bilincinin gelişmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak amacıylagönüllü sualtıfotoğrafçılarıvefilmcileri tarafından kurulmuş bir dernektir.

Amaç vehedeflerimiz doğrultusunda denizlerimizinönemlibirdeğeriolan MehmetBaş ile7gün süren bir dalış programı gerçekleştirdik. Dalışa başkan Ateş Evirgen, yönetim kurulu üyeleri Cem Özoral,Mehmet Çelik ve Murathan Yıldızkatıldı. ProdüksiyonuMurathan Yıldız ve Mehmet Çelik'e ait olan film elli dakika uzunluğunda.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız