Kıbrıs

Dünya

Ali Bilir, Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak!

Kuşadası’nda Seslenen Türsab Başkan Adayı Ali Bilir, TÜRSAB, daha aktif olacak. Sorunları çözen bir TÜRSAB olacak. Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak” dedi

16 Ekim 2022 Saat: 23:19
Ali Bilir, Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak!
Ali Bilir, Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak!

Ali Bilir, Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak!

TÜRSAB başkan adayı Ali Bilir, kuşadası’nda seyahat acentaları ile bir araya geldi. göreve geldiklerinde TÜRSAB’da birlik ve beraberlik ile hareket edeceklerini ifade eden bilir, “kuşadası’nı siz yöneteceksiniz. TÜRSAB’da ortak akıl olacak. merkezdeki 1 başkan, 8-10 kişi her şeye karar vermeyecek. TÜRSAB’ı bin kişi yöneteceğiz. kuşadası’nda bölgenin ihtiyacına yönelik bir oluşum olacaksa bunu buradaki acentalarımız belirleyecek. merkezi beklemeye gerek kalmayacak” dedi.

 

Turizm sektörünün önde gelen ismi, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkan adayı Ali Bilir, Kuşadası’nda seyahat acentaları ile bir araya geldi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen toplantıya basın da büyük ilgi gösterdi. Toplantıda sektörün sorunları ve çözüm önerileri konuşuldu.

TÜRSAB yönetimi 1 başkan ve 10 kişiden oluşmayacak

Kuşadası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında seyahat acentaları ile buluşan ve acentalara seslenen Bilir, TÜRSAB’ın çok güçlü olduğunu belirtti. Bu gücü verimli kullanmak gerektiğini belirten Bilir, “Uzun yıllar hem sektörde hem de TÜRSAB’da çeşitli kademelerde görevler aldım. Bu sektöre hizmet etmek için sektörün içerisinde bulunmak gerekiyordu. TÜRSAB’ın çeşitli kademelerinde bulunarak sektöre hizmet etmeye çalıştım. Yönetimimiz süresi boyunca TÜRSAB, daha aktif olacak. Sorunları çözen bir TÜRSAB olacak. Mazeret değil, çözüm üreten bir TÜRSAB olacak” dedi.

Fahri temsilciliklerimiz olacak

 Sorunların çözülmesi için var güçleri ile çalışacaklarını ifade eden Bilir, “TÜRSAB olarak bütün sorunların üstüne gideceğiz. Sorunları çözmeye adayız. Yurt dışındaki bir etkinliğimiz için oradaki fahri temsilciliklerimiz olacak. O temsilciliklerimiz bizim elimiz, kolumuz olacak. Rehber sorununu çözeceğiz. Avrupa’daki gibi mutlaka lokal rehber sistemi olacak. Rehberlerimiz en kaliteli şekilde hizmet verecek ve en güzel şekilde ücretini de almış olacak. Rehber de bizim sistemimizde kazanacak. Sistemi dijital hale getireceğiz. Otobüslerimizin önünde onun sadece tur otobüsü olduğu belli olacak. Dijital sisteme geçildiğinde kaçak sorunu da ortadan kalkacak. Geçen gün önümüzde 2023 plakaları kırmızı mı olsun, yeşil mi olsun konusu geldi ve tam 2 saat bunu tartıştık. TÜRSAB’da  bütün bunlara son vereceğiz. Cep telefonunuzdaki QR kod uygulaması ile sıra beklemeye son vereceğiz” ifadesini kullandı.

Sorunları tek tek çözeceğiz, yasayı beklemeyceğiz

Sorunların çözülmesi için yasa çıkmasını beklemenin doğru olmadığını ifade eden Ali Bilir, “Sorunları gündeme alıyorsunuz, yönetim kurulu üyelerinize sunuyorsunuz, başkana sunuyorsunuz. Yönetim kurulu başkanı başta olmak üzere yönetim kurulunu ikna etmeniz gerekiyor. TÜRSAB mevcut başkanı sürekli, ‘yasa çıksın hallederiz’ yaklaşımı ile sorunları görmezden geliyor” dedi. Bilir, seyahat acentalarının çok çalışacağını, hem kazanacağını hem de kazandıracağını ifade ederek TÜRSAB’ın acentalara sonuna kadar destek olacağını da belirtti.

 

Siyasetle işimiz yok

Geçmişte siyaset yaptığını ifade eden Ali Bilir, “Ben, herkesi temsil ediyorum. Benim siyaset hayatım bitmiştir. Siyaset TÜRSAB’a hiçbir zaman girmeyecektir. Bizim mesafemiz, duruşumuz hep aynı olacaktır. Biz, TÜRSAB’da bakanlıklarımızla, devletimizi idare edenlerle sorunları çözmek için çalışacağız. Sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi ilgili bakanlıklarımıza götüreceğiz ve yasanın çıkmasını beklemeden çözüme gitmiş olacağız” yorumunu kullandı.

İlk defa seçimi acentalar kazansın

TÜRSAB Başkan Adayı son olarak konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Acentalarımız şu ana kadar hep birilerine oy vermiş. Ben diyorum ki gelin, acentalar olarak bu birliği biz yönetelim. Turizm Seyahat Acentaları Birliği’ni bizler bir marka yapabiliriz. Acentalarımız yönetimi oluşturursa, acentalarımız birlik olursa her sorunu aşabiliriz. Göreve geldiğimizde TÜRSAB olarak sorunlarımızın yüzde 80’ini ilk 3 ay içerisinde çözeceğiz. 26-27 kasım tarihlerinde mutlaka gidin oyunuzu kullanın. Bu seçim Ali Bilir’in şahsi seçimi değildir. Hep beraber yöneteceğiz, hep beraber çözeceğiz. Acentalarımızı seçime gelmemesi için oyunlar oynanıyor. Oyuna gelmeyin. Oyunu bozmak bizim elimizde. Mutlaka seçime katılın. Seçime ne kadar fazla acenta gidersek seçilen kişi de o kadar güçlü seçilmiş olur.  Masraflar TÜRSAB tarafından karşılanıyor. Güzel günleri birlikte oluşturabiliriz.”

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Ahmet 17.10.2022 11:54
Ali bey size güveniyorum samimiyetiniz herdaim var olsun
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız