Kıbrıs

Güncel

Anadıolu Efes'den Güvenli Turizm İşletmeleri Eğitimi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Anadolu Efes tarafından yürütülen Gelecek Turizmde programı, 16 yıldır yerel kalkınma modelleri oluşturma hedefiyle turizm alanında öncü çalışmalar gerçekleştiriyor.

16 Ağustos 2023 Saat: 11:48
Anadıolu Efesden Güvenli Turizm İşletmeleri Eğitimi
Anadıolu Efes'den Güvenli Turizm İşletmeleri Eğitimi

Anadıolu Efes'den Güvenli Turizm İşletmeleri Eğitimi

Türkiye’nin ilk sürdürülebilir turizm programı olan Gelecek Turizmde, 2021 yılında yaşanan orman yangınlarının ardından odağını Muğla’ya çevirdi. Muğla’nın çevresel, sosyal ve ekonomik rehabilitasyon çabalarına katkı sağlamak amacıyla Gelecek Turizmde kapsamında Köyceğiz, Akyaka ve Marmaris gibi turizm bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelere ve yöre halkına 8 Ağustos tarihinde “Afetlere Karşı Bilinçli ve Güvenli Turizm İşletmeleri Eğitimi” verildi.

    Gelecek Turizmde, 16 yıldır yerel kalkınma modelleri oluşturma hedefiyle yoluna devam ediyor. Program, 2021 yılında yaşanan orman yangınlarının ardından çevresel, sosyal ve ekonomik rehabilitasyon sürecinin sürdürülebilir turizm desteğiyle hızlanması amacıyla odağını Muğla’ya çevirdi.

Gelecek Turizmde, Muğla’da sürdürülebilir turizm odağındaki eğitimlerine geçtiğimiz yıl başlamıştı, bu yıl da kapsamını genişleterek devam ediyor. İklim kaynaklı afetlerin turizme yönelik artan tehdidini dikkate alan Gelecek Turizmde kapsamında, bölgedeki turizm işletmesi sahiplerine yangın ve doğal afetlere karşı bilinçlendirme ve mücadele eğitimleri verildi. Bu eğitimlerde, yapılması gerekenler anlatılırken işletme bazında alınacak önlemler hakkında da katılımcılar bilgilendiriliyor. Bu kapsamda doğal afetlerle başa çıkma konusunda toplumsal duyarlılığı artırmak ve turizm bölgelerinde afetlere uyumlu bir toplum oluşturmak amaçlanıyor.

Gelecek Turizmde kapsamında eğitimler, önümüzdeki dönem de devam edecek.

 Gelecek TurizmdeHakkında:  

Gelecek Turizmde Programı, T.C. Kültür veTurizm Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP)ve Anadolu Efes iş birliğiyle 16 yıldır hayata geçiriliyor.Türkiye’ninsürdürülebilir turizm modelleri potansiyeliniortaya çıkarmayı amaçlayan program,aynı zamanda toplum temelli girişimleri ve kadın girişimciliğini destekleme, kadınların güçlenmesine katkıda bulunma ve yerelde yeni istihdam olanakları yaratma konularında çalışıyor.

Program bugüne kadar sürdürülebilir turizm konusunda 19 destinasyonda turizm alanında çeşitli faaliyetler gerçekleştiren yerel girişimlere 2 milyon dolar hibe ve iletişim desteği sağladı. Gelecek Turizmde, desteklediği 19 proje ile 500’den fazla kadına doğrudan ya da dolaylı olarak istihdam sağladı. Yaklaşık 200 bin kişinin hayatına dokundu. Program kapsamında ayrıca 600 STK ve 23 üniversite ile iş birliği yapıldı.   

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız