Kıbrıs

Dünya

Beklenen kruvaziyer İzmir'e geldi

Beklenen kruvaziyer gemisi dün sabah Alsancak Limanı'na yanaştı. 6 yıldır İzmir'e gelmeyen kruvaziyerin İlk konukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener karşıladılar.

15 Nisan 2022 Saat: 09:23
Beklenen kruvaziyer İzmire geldi
Beklenen kruvaziyer İzmir'e geldi

Beklenen kruvaziyer İzmir'e geldi

Beklenen kruvaziyer gemisi dün sabah Alsancak Limanı'na yanaştı. 6 yıldır İzmir'e gelmeyen kruvaziyerin ilk misafirleri İlk konukları İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener karşıladılar.

Gelen ilk kruvaziyer gemisinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "Bugün hem İZTO Başkanımız ve vali yardımcımız ile birlikte ilk gemiyi karşılamaya geldik. Kaptanı ziyaret ettik. Çok heyecan verici bir gün İzmir dedi

Tunç Soyer, “Bu ilk gelen en küçük gemi. 6 aylık dünya turunda İzmir’e geldi. Bu konuda çok emek var. İzmir Ticaret Odası, İzmir Kalkınma Ajansı ile kruvaziyer gemilerini buraya getirmek için çok yoğun süreç geçirdik. Bu ilki. 34 sefer daha olacak. 3 Mayıs’ta büyük gemi gelecek” diye konuştu.

İlk etapta hedef 4,5 milyon turist

İzmir’in turizm sektöründe hak ettiği yeri alamadığını da kaydeden Başkan Soyer, şunları söyledi: “Kısa vadede İzmir Vakfı olarak ortaya koyduğumuz hedef, İzmir nüfusu kadar turist oranına kavuşmak. Çok daha fazlasına muktediriz. Ama adım adım olacak. Kruvaziyer turizmi de bunun içindeki en önemli başlıklardan biri. Turizmi canlandırmak için birçok çalışma yürütüyoruz. Visit İzmir Türkiye’nin ilk dijital ansiklopedisi oldu. İzmir’den dünyaya, dünyadan İzmir’e yapılan direkt uçuşların tanıtımını yapan directizmir.com web sitesini hayata geçirdik. İzmir’den yurt içinde 23, yurt dışında 48 noktaya direkt uçuş var. Bütün mesele İzmir’in gücünü birleştirerek, bu alanlarda birlikte hareket etmeyi başarması.”

Etiketler: Kruvaziyer,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız