Kıbrıs

Dünya

Bilir, bir dokundu bin ah işitti!

TURSAB adayı Ali Bilir Anadolu turnesinden dönerken Kocaeli’nde buluştuğu seyahat acentaları temsilcilerle içinde bulundukları sıkıntıları konuştular. Bir dokundu bin ah işitti!

23 Ekim 2022 Saat: 20:57
Bilir, bir dokundu bin ah işitti!
Bilir, bir dokundu bin ah işitti!

Bilir, bir dokundu bin ah işitti!

Genelde TURSB belgeli acentaların ulaşım sektöründe hizmet veren üyelerin katıldığı toplantıda,bölgedeki rehber sıkıntısını dile getirerek buna bağlı olarak şikayet ve önerilerde bulunuldu.

TURSAB adayı Ali Bilir, acenta temsilcilerinin sıkıntılarını ve önerileri üzerine gelecekle ilgili görüş ve düşüncelerini dile getirdi.

Bilir’in  öne çıkan vaatleri ücretsiz hizmet, dijitalleşme oldu. “Kaçak acentacılık faaliyetlerine izin vermeyeceğiz” dedi

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği - TÜRSAB'ın 26-27 Kasım günlerinde gerçekleşecek, mevcut başkan Firuz B.Bağlıkaya ile birlikte üç  adayın yarışacağı öngörülen kongresinde, yönetim kurulundan Ali Bilir de 20 Eylül 2022’de adaylığını açıklamış ve Türkiye geneli saha çalışmasını başlatmıştı. Başkan adaylığı sonrası, yönetimdeki başkan adaylığı görevinden istifasını verip yönetim kurulu üyeliğini sürdüren Ali Bilir’in ilimizdeki seçim çalışmasında ilk durağı İzmit oldu.

Acentalar kazanacak

İzmit Refiye Restaurant’ta İzmit’teki acenteler ile bir araya gelen Ali Bilir’e toplantıda eşi ve aynı zamanda iş ortağı Esin Bilir ile katıldı. Bilir Turizm’in (Kuruluş: 2006) sahibi olan Ali Bilir seçim sloganı olarak “Acentalar kazanacak”ı TÜRSAB başkanlığına kendi içlerinden birini seçmeleri çağrısında bulundu.

Ali Bilir beraberinde bir süre önce yayınladığı ve tanıtımını Dünya Barış Günü’ne denk gelen 1 Eylül 2022’de tanıtımını yaptığı, “Nasıl düşünürsen öyle yaşarsın” adlı kitabını imzaladı.

Bilir toplantıda acentaların sorunlarına değindi. Ege ve Akdeniz haricindeki bölgelerde sadece uçak bileti satar konuma geldiğini belirtti. Vaatleri arasında turizm alternatiflerini güçlendirme çalışmaları ve alternatif turizm yapan acentaların sorunlarının çözümü de yer aldı.

TÜRSAB’ın üyelerden hiçbir hizmet için ücret almayacağını

“Plaka, kimlik kartı hizmetlerinde sadece kart basım bedeli karşılığında hizmet verileceğini” gerek beraberinde getirdiği seçim kitapçığında yer verip gerekse detaylandıran Ali Bilir, TÜRSAB’ın üyelerden hiçbir hizmet için ücret almayacağını kaydetti.

Konuşmasında yer yer TÜRSAB Başkanı ve Başkan adayı Firuz Bağlıkaya ile ters düştüğü durumlara da değinen Ali Bilir ilginç bir iddiada da bulundu. Bağlıkaya’nın kendisine TÜRSAB başkanlığına seçilmesi durumunda dahi 2023 genel seçimlerinde milletvekili adaylığına yöneleceğini söylediğini belirtip, “Madem 6 ay sonra bırakacaksın. Ne işin var TÜRSAB başkanlığında?” diye atıfta bulundu.

Seçim çalışmaları esnasında camekanına astığı duyuruyla TÜRSAB acentalarının işini yapmaya çalışan simitçilere denk geldiğini belirten Bilir, kaçak acentalaşmaya karşı olanca güçlerince mücadele edeceğini söyledi.

 

Detaylar pazartesi günü...

 Bilir,pazartesi günü yapacağı basın toplantısında  bu konuda detaylı bilgilendirme yapacağını belirti.

 

Türkiye’nin rehberlikharitasını çıkartılacak

 

TÜRSAB’ın iktidarda hangi parti veya ittifakın yer aldığı fark etmeksizin her dönem Kültür ve Turizm Bakanlığı başta olmak üzere devlet kurumları ile işbirliğiyle hareket edeceğini söyledi. Bilir’in belli başlı diğer vaatleri başlıklar halinde şöyle sıralandı:

Paylaşımlı ofis kullanımını kolaylaştıracağız. Ofisini senenin birkaç ayı kullananlar var, maliyetlerini azaltacağız.

İhtisas başkanlıklarını güçlendirecek, yenilerini kuracağız.

Rehberlik sorununun çözümü için çalışma başlatacak, Türkiye’nin rehberlik haritasını çıkartacak, -özetle- yabancı dil bilgisi gerektirmeyen rehberlik hizmetlerinde Türkçe rehberi yeterli hale getireceğiz.

Acente aidatlarının yarısı bölge temsil kurulu bütçesi olarak ait olduğu bölgeye tahsis edilecek.

Ali Bilir Kimdir

 1972; Giresun, Görele doğumlu.

AKP Beykoz İlçe kurucu yöneticisi ve Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu.

Beykoz Belediyesi eski başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesi (2004 – 2009)

“Geçmişten Günümüze Görele”, “Has Bahçeler Beykoz”, “Çeşmi Bülbüle Gizlenmiş Abı Hayat Beykoz” ve “Nasıl düşünürsen öyle yaşarsın” adlı kitapların yazarı.

 

 

Orta düzeyde İngilizce ve Arapça dillerini bilen Bilir, 1998 yılında “Görele Gen Tr” (Giresun Platformu) internet sitesini kurarak yayın hayatına başlattı.

Beykoz Belediyesi Hukuk, Bütçe, Sağlık, Kültür ve Sanat Komisyon üyelikleri yanında İstanbul Büyük Şehir Belediyesi Tarife Komisyonu, Türkiye Belediyeler Birliği Meclis Üyeliği, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Derneği Başkanlığı, İstanbul Amerikan Futbol Kulübü Fahri Yöneticiliği ve Türkiye Beyzbol, Softbol, Amerikan Futbol Federasyonu Dış İlişkiler Komisyon Danışmanlığı görevlerini sürdürüyor.

Belediye uygulamaları ve çalışmaları alanında Roterdam, Amsterdam, Prag, Varşova, Bişkek Belediyeleri’nde teknik incelemelerde bulunan Bilir, 2008 Eylül ayında Galler’in Başkenti Cardiff’te yapılan Avrupa Atanmış Yerel İdareciler Birliği (UDITE) Kongresinde Türkiye’yi temsil etmek için davet edildi. Zamanla davet edildiği kuruluşlarda ve Üniversitelerde konferans veren Bilir,2006’da Beykoz, Kavacık’ta Bilir Turizm’i kurdu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız