Kıbrıs

Dünya

“Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” oyununa yoğun ilgi

Bodrum Belediyesi Bodrum Deniz Müzesi tarafından Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı anısına “Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” tiyatro oyunu, yeniden sahnelendi.

9 Eylül 2022 Saat: 13:57
“Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” oyununa yoğun ilgi
“Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” oyununa yoğun ilgi

“Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” oyununa yoğun ilgi

Bodrum Belediyesi Bodrum Deniz Müzesi tarafından Cevat Şakir Kabaağaçlı nam-ı diğer Halikarnas Balıkçısı anısına “Bir ‘Merhaba’ Yaraşır” tiyatro oyunu, yeniden sahnelendi.

Bodrum Belediyesi ve Halikarnas Balıkçısı Koleksiyonu arşivine sahip Bodrum Deniz Müzesi için Utku Erişik tarafından yazılan oyun, geçtiğimiz akşam Bodrum Kalesi sahnesinde yine Sanatçı Utku Erişik tarafından tek kişilik olarak sahnelendi.

800’e yakın kişinin beğeniyle izlediği ve Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından destek verilen oyuna, Bodrum Belediyesi İsmail Hakkı Tonguç Tarım Okulu ve Müzesi’nin gençlik kampına gelen TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi gençleri, Bodrum’daki okullardan öğrenciler, öğretmenler ve veliler, Bodrum Doğuş Spor Kadın Voleybol Takımı oyuncuları ve antrenörleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği öğrencileri ve Halikarnas Balıkçısı’na gönül vermiş vatandaşlar katıldı.

Bodrum’la özdeşleşmiş Halikarnas Balıkçısı Cevat Şakir Kabaağaçlı’nın kendi ağzından anlatıldığı tek perdelik oyunda, Balıkçı’nın çok yönlü kişiliği, mektuplaştığı yakın arkadaşları, anıları ve hayatından kesitler, Utku Erişik tarafından etkileyici bir ambiyansla izleyicilere sunuldu.

Tiyatro Sanatçısı-Yazar Utku Erişik, oyununun sergilenmesine ve Halikarnas Balıkçısı’nın yeniden hayat bulmasına olanak veren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’a, Bodrum Deniz Müzesi Müdürü Selen Cambazoğlu’na ve oyunun yazılması için fikir veren ve destek olan Eski Bürokrat-Araştırmacı Yazar Metin Erdoğan’a ve Balıkçı sevdalılarına teşekkürlerini iletti.

Halikarnas Balıkçısı sevdalısı vatandaşlardan yoğun ilgi gösterdiği oyun uzun süre ayakta alkışlandı.

Bodrum’da ve diğer şehirlerde de oyunun yeniden sahnelenmesi planlanıyor.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız