Kıbrıs

Dünya

Boğaziçi’nin Yalı lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

İstanbul Boğaz’ındaki Yalı Ve Malikânelerin Yemek Kültürü İlk Kez Gün Yüzüne Çıkıyor

27 Aralık 2022 Saat: 09:34
Boğaziçi’nin Yalı lezzetleri gün yüzüne çıkıyor
Boğaziçi’nin Yalı lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

Boğaziçi’nin Yalı lezzetleri gün yüzüne çıkıyor

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, Şef Ömür Akkor Ve Zennup Pınar Çakmakçı’nın hazırladığı Osmanlı’dan Günümüze “Boğaziçi’nin Lezzetleri” Adlı çalışmayı lansman ile tanıtacak

 Boğazda avlanılan balıklar, yalılarda pişen yemekler, en çok tüketilenler ve tarifleri lansmanda uygulamalı olarak gösterilecek

 Lansmana İstanbul Boğazındaki Üsküdar, Beşiktaş, Sarıyer, Beykoz, Beyoğlu ve Fatih Belediye Başkanları Da Katılacak

 

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği çok özel bir projeye imza attı. Gastronomi dünyasının sayısız ödülüne sahip ünlü Şefler Ömür Akkor ve Zennup Pınar Çakmakcı tarafından kaleme alınan Boğaziçi’nin Lezzetleri”; yüzyıllardır süregelen Boğaziçi’nin kültürel birikimini lezzet odaklı bir esere dönüştürdü. Boğaziçi hakkında geçmişten günümüze özel bilgiler ile başlayan kitapta İstanbul’da yaşanan sosyal değişimin yemek kültürümüze yansımasını da takip etmek mümkün.

Türkçe & İngilizce olarak hazırlanan eserde balıkların avlanma tarzlarından hangi ayda hangi balığın tüketileceğine dair geniş bir bilgi sunuluyor. Boğaziçi balıklarının her birine özel tariflerin yer aldığı eser yalılarda pişen yemeklerin tariflerine de yer vererek İstanbul’un ve Boğaziçi’nin kültür tarihine özgün bir katkı ortaya koyuyor.

 

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği’nin dönem başkanlığını yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat, Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan ile İBB’nin Birlik temsilcisinin de yer alacağı kahvaltılı toplantı 28 Aralık Çarşamba Günü Saat 10.00’da Üsküdar Nevmekan Sahil’de gerçekleşecek..

 

Ünlü şefler Ömür Akkor ve Zennup Pınar Çakmakçı’nınboğazın yemek kültürüne ilişkin özel şovlarının da yer alacağı Boğaziçi Lezzetleri” kitap lansmanında sizleri aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız