Kıbrıs

Dünya

Çağdaş dansın en çarpıcı örnekleri bu festivalde

27. İstanbul Tiyatro Festivali sahne sanatlarının tüm türlerine ilgi duyanlara heyecan verecek üç dans gösterisi sunuyor.

11 Eylül 2023 Saat: 00:10
Çağdaş dansın en çarpıcı örnekleri festivalde
Çağdaş dansın en çarpıcı örnekleri bu festivalde

Çağdaş dansın en çarpıcı örnekleri bu festivalde

NHA/ İstanbul Festival, açılışını 25-26 Ekim'de, Pina Bausch'un dans tiyatrosunun temellerini attığı ölümsüz başyapıtı Café Müller ile yapacak.

The Times'ın "dans yapımcısı ile rock yıldızı bileşimi, üstelik bir film yönetmeni duyarlılığına sahip" dediği, çağımızın en önemli koreograflarından Hofesh Shechter'in çağdaş dans aracılığıyla günümüze ışık tuttuğu eseri Çifte Cinayet, Hofesh Shechter Topluluğu'nun eşsiz dansçıları ve Shechter'in kendi bestelediği müziklerle 14-15 Kasım'da.

Çağdaş dans ile hiphop kültürünü ve tiyatroyu birleştiren Danimarkalı dans tiyatrosu Uppercut, 17-18 Kasım'da Bankta ile ilk kez Türkiye izleyicisiyle buluşacak. Beş dansçı ile üç uzun siyah bankın başrolde olduğu gösteri, insan ilişkileri ve insanın hayattaki yerini bulabilmesine dair çok katmanlı bir öykü.

Koç Holding Enerji Grubu Şirketleri Aygaz, Entek, Opet ve Tüpraş sponsorluğunda düzenlenecek 27. İstanbul Tiyatro Festivali, 25 Ekim'de perdelerini açıyor. 25 Kasım'a kadar sürecek festivalde izleyiciler, günümüz tiyatrosuna damgasını vuran, sahne sanatlarının geleceğine yön veren yönetmen ve koreografların eserlerini izleme fırsatı bulacak.

    

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız