Kıbrıs

Kültür Sanat

Çöllüoğlu Hanı Restorasyonu tamamlandı

Milas Belediyesi, “Tarihe Saygı, Kültüre Saygı” diyerek başlattığı Çöllüoğlu Hanı Restorasyon Projesi’ni tamamladı.

12 Ekim 2023 Saat: 17:20
Çöllüoğlu Hanı Restorasyonu tamamlandı
Çöllüoğlu Hanı Restorasyonu tamamlandı

Çöllüoğlu Hanı Restorasyonu tamamlandı

NHA Muğla /Milas 

Milas Ayanı Abdülaziz Ağa tarafından 1719 – 1720 yılları arasında yaptırılan, 18. yüzyıl Osmanlı şehir içi hanlarının tüm özelliklerini korumuş nadir yapılar arasında yer alan Çöllüoğlu Hanı, tamamlanan yenileme çalışmalarının ardından yeni zamanını yaşamaya hazırlanıyor.

Kent merkezinde, şehrin kalbi denilecek bir alanda inşa edilen Çöllüoğlu Hanı’nın restorasyon sürecinde geçen 16 yılın ardından mutlu ve gurur verici sona ulaşıldı. 13. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni programına ev sahipliği de yapacak olan Çöllüoğlu Hanı’nın açılışı 14 Ekim Cumartesi günü saat 13.00’te yapılacak.

  

Açılış programı…

14 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek program kapsamında ilk olarak saat 13.00’te Çöllüoğlu Hanı’nın açılışı yapılacak. Program saat 15.00’te 13. Uluslararası Turhan Selçuk Karikatür Yarışması Ödül Töreni ve saat 16.00’da Çöllüoğlu Hanı Milas Kent Belleği Turhan Selçuk Sergisi’nin açılışının ardından sona erecek.

Restorasyon uygulaması ödül almıştı…

MilasBelediyesi tarafından yürütülen Çöllüoğlu Hanırestorasyon çalışmaları, gerek anıtsal bir yapı olarak kendi başına, gerekse yakın çevresindeki camii, arasta gibi korunması gerekli sivil mimarlık örnekleriyle bir bütün oluşturması açısından da büyük önem taşımaktadır.

Milas tarihi kent merkezinin kalbinde yer alan, 18. yüzyıla ait Çöllüoğlu Hanı’nın restorasyonu 2012 yılında tamamlandı. Çöllüoğlu Hanı Restorasyon Uygulaması, Tarihi Kentler Birliği “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması”nda2011 yılında Proje Ödülü,  2014 yılında ise Uygulama Ödülü kazandı. Hana yeniden işlev kazandırılması amacıyla gerçekleştirilen tadilat çalışmalarının da sonlanmasıyla birlikte Çöllüoğlu Hanı ile ilgili Milas halkının beklediği büyük gün de gelmiş oldu.  

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız