Kıbrıs

Güncel

Demir’den, turizm sezonu öncesi hükümete çağrı

“Yurt dışından gelecek kişiler için bilet fiyatları çok yüksek”

21 Nisan 2022 Saat: 14:18
Demir’den, turizm sezonu öncesi hükümete çağrı
Demir’den, turizm sezonu öncesi hükümete çağrı

Demir’den, turizm sezonu öncesi hükümete çağrı

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, yurt dışından bölgeye gelecek turistlerle ilgili hükümetin kolaylık sağlaması çağrısında bulundu. Ramazan Bayramı ile birlikte sıcak havaların da etkisinin artacak olması ve koronavirüs tedbirlerinin büyük ölçüde kaldırılması ile tatil beldelerinde turizm açısından heyecanlı bekleyiş başladı. Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle birçok sektörde olduğu gibi ulaşımda da sorunlar yaşanıyor. CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir de bu sorunlara değindi ve hükümete çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“Ekonomik kriz turizmle birlikte bir nebze de olsa önlenebilir” “Ülke olarak zor zamanlardan geçiyoruz. İktidarın izlediği yanlış politikalar nedeniyle bir ekonomik kriz yaşanıyor. Ancak bu kriz bir nebze de olsa yaklaşan yaz aylarında engellenebilir. Hem yaklaşan Ramazan Bayramı’nda hem de yaz aylarında tatil yapmak için ekonominin canlanması konusunda önemli bir noktada olan turizm sektörü ile bu durum bir nebze de olsa tersine çevrilebilir.”

“Bilet fiyatları çok yüksek” “Malum yaklaşan yaz ayları, pandemi tedbirlerinin gevşetilmesi ve aşılanma oranının artması ile biraz olsun rahat nefes aldık. İnsanlar artık daha rahat dışarı çıkabiliyor. Şimdi de Fethiye ilçemiz, bölgeye gelecek turistleri ağırlamaya hazırlanıyor. Ancak ekonomik krizin vurduğu bir alan da ulaşım hizmetleri oldu. Yurt dışından gelecek kişiler için bilet fiyatları çok yüksek. Bu konuda adım atılmalı ve ekonomik anlamda ve bölgenin kalkınması adına, turizmi de canlandırmak için hükümetin bir şeyler yapması lazım. Eğer uygun fiyatlarla insanları buraya çekebilirseniz, bu şekilde bir teşvikte bulunursanız bunun artısı eksisinden çok daha fazla olacaktır. Bu da ülke ekonomisine olumlu anlamda yansıyacaktır.”

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız