Kıbrıs

Dünya

Denizcilik ve sanat The Bodrum Cup'ta

34 yıldır Bodrum'da denizcilik ve yelken tutkunlarını bir araya getiren The Bodrum Cup, American Hospital isim sponsorluğuyla başladı.

17 Ekim 2022 Saat: 23:07
Denizcilik ve sanat The Bodrum Cupta
Denizcilik ve sanat The Bodrum Cup'ta

Denizcilik ve sanat The Bodrum Cup'ta

Festival kapsamında bu yıl ilk defa Bodrum Merkez Belediye Meydanı'na The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı kuruldu. 16 – 22 Ekim tarihleri arasında katılımcıları ve misafirleri ağırlayacak olan yarış merkezinde festivalin tarihi, mavi ekonomi, denizlerin korunması gibi denizcilik öğelerinin yanı sıra Bodrum'da yaşayan sanatçıların farklı alanlardaki eserlerine de yer verilecek.
 American Hospital The Bodrum Cup, bir kez daha unutulmaz yarışlar, özel etkinlikler ve coşku dolu konserlerle geçecek. Festival kapsamında bu yıl ilk defa katılımcı ve misafirler Bodrum Belediye Meydanı'nda kurulan The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat alanında çeşitli etkinliklere 16 – 22 Ekim tarihleri arasında katılabilecekler.
 Yarış merkezinde gerçekleştirilecek sanat etkinliklerinde Bodrum'da yaptığı sanat organizasyonlarıyla adını duyuran Bodrum Art Melek, performanslar, sergiler ve workshoplar ile yer alacak. 16'sı akşamında bir kokteyl ile açılışı yapılan Yarış Merkezi'nde 17 Ekim'de Özgür Savaş Ecoprint Workshop'ı ile Zeynep Homan ise “Tarihin İlk Kitapları ve Sümerliler” söyleşisiyle yarış merkezinde ziyaretçilerle buluştu. Dijital sanat çalışmalarına da yer verilen yarış merkezinde 16  17 Ekim tarihlerinde solo sergileriyle eserlerini görücüye çıkaran Gökhan Doğan,  21 Ekim'de ise “Geyikli Gece” adlı NFT koleksiyonunu ziyaretçilerle buluşturacak. Yarış merkezindeki en hareketli günlerden birisi 21 Ekim olacak. Art Melek'in “Mavi Rota'da” adlı grup sergisi kapsamında 20 değerli sanatçıya ait 12 resim, 2 dokuma, 5 heykel, 1 yerleştirme ile toplam 20 adet eser ziyaretçiler tarafından keşfedilecek. Aynı gün İpek Çankaya QR sanat çalışmalarıyla ve Ersin Tavukçu dijital AR gösterimiyle etkinlik alanına renk katacak.


 
Mert Gökalp, Blue Exile sualtı fotoğraf sergisi ile The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı'nda ziyaretçileri festival boyunca mavinin derinliklerinde özel bir yolculuğa çıkaracak.
 
Küratörlüğünü Zerrin Ulusman'ın, görsel yönetmenliğini Mehmet Uyargil'in üstlendiği Yücel Köyağasıoğlu'nun hayatını odağına alan bütünsel sergi 6 farklı lokasyonda ve bir belgesel gösterimiyle ziyaretçilerle buluşacak. Yücel Köyağasıoğlu'nun yaşamı ve çalışmalarını yakından ele alan belgeselin festivale özel gösterimi 21 Ekim Cuma günü 19.30'da The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı'nda yapılacak.
 
The Bodrum CupYarış Merkezi ve Sanat Alanı'nda gerçekleştirilecek olan çeşitli etkinliklerle; festivalin mottosu olan “Maviye Güç Katıyoruz”a istinaden mavi ekonomi ve sürdürülebilirlik odağında söyleşiler, gösterimler de gerçekleştirilecek. Organizasyonun sosyal sorumluluk çalışmaları kapsamında ise yarış merkezinde kurulacak olan KADES bilgilendirme masası aracılığıyla KADES uygulaması hakkında farkındalık yaratılacak ve yerleştirilen ekranlarla da uygulamanın tanıtım filmi gösterilecek.
 
Kurulan yarış merkezi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan The Bodrum Cup Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, “American Hospital The Bodrum Cup kapsamında bir kez daha organizasyonumuzu zenginleştirecek çalışmalara imza atıyoruz. Her sene Bodrum'u ve festivalimizi yakından deneyimlemek isteyenler için özel bir alan yaratmak; bu alanda etkinliğimizin çok yönlülüğünü ve sosyal sorumluluk çalışmalarını bir merkezde toplamayı istedik. Buradan yola çıkarak, bu yıl ilk defa Bodrum Belediye Meydanı'nda kurduğumuz The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı'mız 16 – 22 Ekim tarihleri arasında katılımcıları ve misafirlerimizi ağırlayacak. Söyleşiler, performanslar, belgesel gösterimleri yapılacak olan bu özel alanda aynı zamanda Emniyet Müdürlüğü ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işbirliği ile başlattığımız çalışmalar kapsamında, İçişleri Bakanlığı'nın kadınların acil durumlarda ilgili birimlere ulaşabilmesini sağlayan KADES uygulamasının tanıtımını yapacağız. Kuracağımız bilgilendirme masası ve uygulamanın tanıtım filmlerinin gösterileceği ekranlarla KADES uygulamasına yönelik farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. Tüm Bodrum halkını ve festivalimize yakından temas etmek isteyen herkesi The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı'mıza bekliyoruz.” dedi.


 
American Hospital The Bodrum Cup'ın bu seneki programı aşağıda yer alıyor:
 
17 Ekim 2022 l Pazartesi
11:00 – Hazırlık Yarışları – Bodrum
13:00 – Dr. Nesimi Ozan Veryeri Söyleşi – Bodrum – WWF Türkiye, Doğal Hayatı Koruma Vakfı
14:00 – Özgür Savaş / Workshop – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı
15:30 – Zeynep Homan / Söyleşi – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı
17:00 – Yarış Brifing
20:00 – Gökhan Doğan Ebru Badcode – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı


 
 
18 Ekim 2022 | Salı
11:00 Metro Bodrum – Çökertme Etabı
 
19 Ekim 2022 | Çarşamba
Opet Çökertme – Kissebükü Etabı
 
20 Ekim 2022 | Perşembe
By The Sea Kissebükü – Gümüşlük Etabı
 
21 Ekim 2022 | Cuma
Çağdaş Holding Gümüşlük – Bodrum Etabı
15:10 – Grup Sergisi “Mavi Rotada” – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı
15:30 – Gökhan Doğan Geyikli Gece NFT Koleksiyonu – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı
19:30 Yücel Köyağasıoğlu Belgesel Gösterimi – The Bodrum Cup Yarış Merkezi ve Sanat Alanı
Deniz Sipahi Konser – Mandalin Bodrum
21:30 Skipper Night – Mandalin Bodrum
 
22 Ekim 2022 | Cumartesi
Anadolu Sigorta Bodrum – Bodrum Etabı
19:30 Ödül Töreni – Ağanlar Tersanesi
21:30 Athena Konseri – Ağanlar Tersanesi
 
American Hospital The Bodrum Cup'a bu yıl Türkiye'nin tanıtımında isim sponsoru olarak Amerikan Hastanesi ve ana sponsor olarak Çağdaş Holding katkılarını sunuyor. Festivale T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı, T.C. Muğla Valiliği, T.C. Muğla Büyükşehir Belediyesi, T.C. Muğla Büyükşehir MUTTAŞ, T.C. Bodrum Kaymakamlığı, T.C. Bodrum Belediyesi, Bodrum Belediye A.Ş., T.C. Milas Belediyesi, Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı, Sahil Güvenlik, Bodrum Deniz Kurtarma, T.C. Bodrum Ticaret Odası, İMEAK Deniz Ticaret Odası, Bodrum Otelciler Derneği, Bodrum Denizciler Derneği, Türkiye Seyahat Acenteları Birliği, Era Bodrum Sailing Club, TYBA Yachting, Türkiye Yelken Federasyonu, goturkiye.com, Anadolu Sigorta, Metro Türkiye, Opet, Ağanlar, Divan Pub Bodrum, Allkaria.com, Hapimag Sea Garden Resort Bodrum, DoubleTree by Hilton Bodrum Marina Vista, Oggusto, Buluttan, %100Music, Tezmarin, Art Melek Bodrum, Arvento Mobile Systems, Bakar Sigorta Aracılık Hizmetleri, Ekin Ses, Mandalin Sound Bodrum, Sungulets Yachting & Travel sponsor olarak destek veriyor. 

Etiketler: The Bodrum Cup,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız