Kıbrıs

Dünya

Dilovası yüzünü turizme dönüyor

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası’nın kaderini değiştirecek büyük bir projeye imza atıyor.

17 Ekim 2022 Saat: 11:31
Dilovası yüzünü turizme dönüyor
Dilovası yüzünü turizme dönüyor

Dilovası yüzünü turizme dönüyor

Kocaeli/Dilovası NHA Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası’nın kaderini değiştirecek büyük bir projeye imza atıyor.

Başkan Şayir, Tarihi Taşhan ve Meydan Projesi ile Tavşancıl’ı bölgenin turizm merkezlerinden birisi haline getirmeyi hedefliyor.

Göreve geldiği günden bu yana Dilovası’nın geleceği için gece-gündüz demeden çalışan Belediye Başkanı Hamza Şayir, Dilovası ve Tavşancıl için önemli bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışıyor.

‘Dilovası’ markasına güç katacak ve ilçenin kaderini değiştirecek Tarihi Taşhan ve Meydan Projesi ortaya belkide yüzünü turizme dönüyor.

Tarihi taşhan ve meydan projesi

Başkan Şayir’in girişimleri ile Tavşancıl’da bulunan 25 tarihi evin restorasyon çalışması Çevre ve Şehirçilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılmıştı. Proje kapsamında Tavşancıl’daki tarihi evler yeniden hayat bulacak. Bununla birlikte ilçenin kültürel değerine katkı sağlayacak ‘Tarihi Taşhan ve Meydan Projesi’ hazırlandı.

Kamulaştırma kararı alındı

25 Tarihi evin restorasyonuyla birlikte yapımına başlanacak ‘Tarihi Taşhan ve Meydan Projesi’ Tavşancıl merkezine yapılacak. 6 dönüm üzerine inşa edilecek proje için; Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile meydanda bulunan 9 parselin acil kamulaştırmaları yetkisi Dilovası Belediyesi’ne verildi. Ayrıca sokak iyileştirmesi kapsamında restore edilecek evlerin yanı sıra tescilli olmayan diğer evlerinde kuruldan geçtiği haliyle dış cephelerinde yenilemeler yapılacak.

Büyük avluda çay keyfi

Tarihi Taşhan ve Meydan Projesi içerisinde 39 tane han odası, Anadolu ve Güneydoğu Anadolu’da birçok örneği olan ortasında geniş avluda çay ocağı olacak. Ayrıca Kültür Han olarak da düşünülen Taşhan’da el işi ve el sanatları satış noktaları ile üst katında ev hanımları el işi ve kilim atölyeleri gibi kurs merkezleri yapılması düşünülüyor.

Tavşancıl cazibe merkezi olabilir

Tarihi Taşhan ve Meydan Projesi’nin Dilovası için, Kocaeli için büyük önem taşıdığını ifade eden Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, " Tarihi Tavşancıl Evleri'ni Yaşatma Projesiyle 25 Tarihi evimizin restore edilerek ilçemize kazandırılmasıyla birlikte ilçemizin turizm kenti olması için önemli bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışıyoruz. Tavşancıl’a ve bölgemize hayat verecek olan Tarihi Taşhan ve Meydan projemizin mimari projesi için çalışmamız sona geldi. Tavşancıl’ı cazibe merkezi yapacağız dedi.

Türkiye’nin dört bir yanında ziyaretçi hedefine doğru

Tarih ve kültürel varlık açısından çok zenginiz. Bu zenginliklerimizi ortaya çıkarmak için çalışıyoruz. Tarihi evlerimizle birlikte yapılacak olan Tarihi Taşhan ve Meydan Projemiz ile Tavşancıl neden bir Cumalıkızık, Safranbolu olmasın?

Başkan Şayir,  projemiz bittikten sonra Türkiye’nin dört bir yanından binlerce insan her gün ilçemizi ziyaret edecek. İlçemizin imajı değişecek, Tavşancıl canlanacak, esnafımız kazanacak. “Kültür ile Yükselen Şehir Dilovası" için çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğiz” dedi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız