Kıbrıs

Dünya

Düzce Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı turizme hazırlanıyor

Düzce’nin Cennet köşesi Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı açılışa hazırlanıyor.

13 Eylül 2022 Saat: 00:04
Düzce Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı turizme hazırlanıyor
Düzce Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı turizme hazırlanıyor

Düzce Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı turizme hazırlanıyor

Düzce’nin Cennet köşesi   Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı açılışa hazırlanıyor.

Düzce Belediyesi ve tursav iş birliği ile açılışa hazırlanan  Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkı Projesi'nin açılışı ve 50. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen Düzce Korugöl Tabiat Parkı İnceleme Gezisi sonrası konuklarını ağırlamaya başlayacak

 Düzce  Korugöl Yaşam ve Tabiat Parkını turizme kazandırmak için TÜRSAB Düzce’ye 150 kişilik heyetle inceleme gezisi adı altında adeta çıkarma yaptı yaptı.

Kocaeli’de başlayan kahvaltı programıyla birlikte Düzce’ye hareket eden TURSAB heyeti, Korugöl girşinde transfer araçlarıyla bölgeye ulaştırıldı. Göl çevresinde yürüyüş yapan TURSAB heyeti incelemelerde bulundu.

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Korugöl’ün turizme kazandırılması için tüm imkânları seferber ediyor. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve TÜRSAB’a bağlı üyelerden oluşan yaklaşık 150 kişilik heyet ile bir araya geldi. Düzce Belediyesi ve TURSAB’ın Düzce’de hayata geçireceği Korugöl Tabiat Parkı Projesi’ne ait alanı görmek ve fikir alışverişinde bulunmak amacıyla bir araya gelen heyete Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Nedim Sözbir’in yanı sıra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Doğa Koruma ve Milli Parklar Düzce Şube Müdürlüğü yetkilileri ile yerel ve ulusal basın temsilcileri katılım sağladı. Program kapsamında yürüyüş yolları yapılan park alanının çevresinde yürüyüş gerçekleştiren heyet daha sonra Mutfak Sanatları Merkezine geçerek öğle yemeğinde bir araya geldi.

Mutfak sanatları merkezinde görsel şölene dönüştüren masa sunumları, konukların gözünü ve gönlünü doyurmakla kalmayıp, mutfak ekibinin başarısı konuşuldu.

Yemek sonrası pata kesimi ve güne dair önemli konular dile getirildi.

Turizmhaberci oradaydı

Korugöl inceleme gezisine katılan turizmhaberci ekibi Düzce Belediye Başkanı DR.Faruk Özlü ile ile yaptığı sohbette,Düzcenin turizm geleceğini konunuştular.

Daha sonra  TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz B. Bağlıkaya ve bölge başkanı Ercan Güner ile devam eden turizm sohbetleri Düzce'nin  potansiyelinin çeşitli destinasyonlarla daha da ileriye gidebilecekleni ifade ettiler

TÜRSAB ile işbirliği 

Başkan Faruk Özlü, Korugöl’e yönelik burada yaptığı açıklamada, “Ben göreve başladığımda o bölgenin ihalesi vardı. Daha önce bize tahsis edilmişti ama Düzce Belediyesince 5 yıl süre ile bir yatırım yapılmadığı için bizden almışlardı. Tekrar bir ihale yapıldı. Düzce Belediyesi, Beltaş şirketimiz eliyle ihaleye girdik, Korugöl’ü aldık. 20 yıl işletme hakkı bizde. Ardından TÜRSAB ile bir protokol imzaladık. Yaptığımız protokolün ana ekseni ikiye ayrılıyor. Birinci tarafında altyapı yatırımları, yol, su, elektrik var. Bunu devlet olarak biz yapmayı, yaptırmayı üstlendik. Diğer kısımları yani üst yapıyı ve konaklamayı da TÜRSAB üstlendi. Böyle bir işbirliği yaptık. Korugöl projesinin Düzce'nin turizm noktasında çok ciddi bir kilometre taşı olacağını düşünüyorum” dedi.

Hafta da 10 bin ziyaretçi hedefleniyor

Korugöl’ün turizme kazandırılması ve bir destinasyon merkezi olmasının Düzce’ye büyük bir değer katacağını sözlerine ekleyen Başkan Özlü, “Belediyemizin böyle bir şeye öncülük etmesi Düzce'nin turizm noktasında Türkiye’de bir atılım yapmasına katkı sunacak. Beltur şirketimiz ile aslında biz Türkiye'nin turizm potansiyelini geliştirmeyi hedefliyoruz. Amacımız da ilk aşamada her hafta Düzce'ye 10 bin kişi getirmek. Bunun bir kısmı konaklamalı, bir kısmı günübirlik olacak.

Düzce Belediyesi bu tür projelere büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Dr. Faruk Özlü, Korugöl Tabiat parkında konaklamanın dışında iyi bir restoranın, çadır kamp alanlarının ve 5 yıldızlı otel konforunda ahşap evlerin ve yürüyüş parkurlarının yapılacağını paylaştı.

Korugöl Tabiat Parkı projesinin ilerleyen günlerde gelişmeleri kamuoyu ile paylaşacaklarını ifade etti.

Başkan Özlü açıklamalarında   “Hedefimiz” Düzce’ye haftada 10 bin kişi getirmek ve insanların Düzce’ye gelmesi için anlamlandırmak gerekir. Ata binmek için Düzce'ye gel, piknik yapmak için Düzce'ye gelin diyoruz. , Başkan Özlü’nün konuşmasının ardından TÜRSAB’ın 50. Kuruluş yıldönümü dolayısıyla pasta kesilerek program sonlandırıldı.

Program sonunda heyeti uğurlayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin gelecekteki turizm potansiyelinin kilometre taşlarını döşemesinin gururunu yaşıyordu.  

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız