Kıbrıs

Dünya

Emirates’in amiral gemisi A380, semalarına geri dönüyor

Emirates’in amiral gemisi A380, 1 Aralık’tan itibaren Perth semalarına geri dönüyor

22 Ağustos 2022 Saat: 01:53
Emirates’in amiral gemisi A380, semalarına geri dönüyor
Emirates’in amiral gemisi A380, semalarına geri dönüyor

Emirates’in amiral gemisi A380, semalarına geri dönüyor

Emirates, Avustralya’ya uçuşları arttırma planının bir parçası olarak amiral gemisi A380 ile 1 Aralıktan itibaren yeniden Perth’e uçmaya başlayacak. Bu model yükseltmesiyle Emirates’in Dubai merkezi ile Perth arasındaki uçuşlarda koltuk kapasitesini arttıcarak ve her uçuşta 500 ‘e yakın koltuk olacak.

Dubai’den EK420, 02:45’te kalkacak, aynı gün 17:20’de Perth’e ulaşacak; EK421 uçuşu ise Perth’ten 22:20’de kalkıp ertesi gün 05:25’te Dubaiye varacak. Günlük A380 uçuşları, Dubai ile Perth arasında şu anda devam etmekte olan Boeing 777-300ER uçuşlarının yerini alacak.

Bu yükseltme, Emirates’in Dubai’ye ve global ağıyla tüm dünyaya sağladığı eşsiz bağlantıyla Perth semalarına ve halkına verdiği 20 yıllık hizmeti gururla kutladığı bir dönemde geliyor.

Perth uçuşlarının 20. yılı

Ağustos 2002’de Perth’e ilk uçuşunu düzenlediğinden bu yana Emirates, Perth ile Dubai merkezi arasında 6 milyona yakın yolcu taşıdı ve 24.000’i aşkın uçuşta 220 milyon kilometreden fazla mesafe kat etti.

Sunduğu mükemmel uçuş bağlantıları, ödül kazanan ürünleri ve konukseverliği sayesinde Emirates, başlangıçta haftada dört sefer olan Perth uçuşlarını, yolcuların yoğun talebi üzerine artırdı. Mayıs 2003’te başlayan günlük uçuşları, Şubat 2006’da Emirates’in Perth’teki ilk dinlenme salonunun açılışı takip etti.

Verdiği üstün hizmete yönelik talebin bilinciyle Emirates, Mart 2008’de imzası olan First Class Suite’leri devreye aldı ve sonrasında birçok hizmeti kapsayacak şekilde genişletti. Havayolu, ilk uçuşunu Mayıs 2015’te yapan amiral gemisi A380 ile pazara sunduğu hizmetin devamlılığını, yolcularına olağan üstü hizmet verme önceliğini ve tüm sınıflarda birinci kalite seyahat deneyimi sağlamaya verdiği önemi gösterdi.

Ayrıca Emirates, bu dönemde çeşitli girişimlere yaptığı yatırımlarla Batı Avustralya’daki sanat, kültür ve spor kurumlarına uzun zamandır destek vermektedir.

Emirates Havayolu’nun kargo birimi Emirates SkyCargo, Ortadoğu, Avrupa ve ötesine uzanan global uçuş ağının tümünde meyve, sebze, et ve madencilik ekipmanlarının ihracatında rol alarak yerel ekonomiye önemli katkı sunmaktadır.

Artan Yolcu Talebi

Emirates’in Avustralya uçuşlarında, özellikle 1 Ağustos’ta günlük Sydney uçuşlarının birinde ilk kez yolcularına sunduğu Premium Ekonomi sınıfı sonrasında, tüm sınıflarda muazzam bir yolcu talebi ve rezervasyon artışı yaşandı.

Avrupa’da yaz sezonu, Emirates’e olan talebin en büyük ayağını oluşturdu. Avustralyalıların bu dönemde en çok uçtukları 10 seyahat noktasından 8’i Avrupa kentleri oldu. Listenin en tepesinde İngiltere yer alırken, ilk beşte ise İngiltere’yi İtalya, Fransa, Yunanistan ve İrlanda takip etmektedir. İlk ondaki diğer ülkeler ise sırasıyla İspanya, Lübnan, Almanya, Hollanda ve Türkiye’dir.

Pek çok Emirates yolcusu, aktarmalı seyahatin avantajlarından yararlanmakta ve Dubai’de kısa bir mola vermenin keyfini çıkaran bu yolcuların sayısında da büyük bir artış olmuştur. Nisan ayında Avustralya dahil 20 ülkede başlatılan Dubai Experience programı, yolcuların Dubai ve BAE’yi tüm yönleriyle keşfetmesine imkân tanımıştır.

Emirates’le Seyahat

Emirates ve Quantas yolcuları iki havayolu arasındaki uçuş ortaklığı sayesinde geniş bir uçuş ağına erişim imkanına sahiptir. Emirates ile Qantas bir araya gelerek yolculara, Avustralya ve Yeni Zelanda’da 55 nokta dahil 100’den fazla ortak uçuş noktasına seyahat hizmeti vermektedir. Qantas yolcuları, Emirates ile Dubai’ye uçabilmekte ve Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’da 50’nin üzerinde seyahat noktasına gidebilmektedir.

Emirates kusursuz bir seyahat deneyimi sunmaya odaklanmayı sürdürmekte ve yolcularının sağlığını koruma konusunda sektöre öncülük etmektedir. Emirates yolcuları yolculuklarının her aşamasında güncel sağlık ve güvenlik tedbirlerinin uygulandığından emin olarak seyahat ederler.

Yolcularımıza, ülkelerinde yayınlanan güncel seyahat yönergelerini kontrol etmelerini ve varış noktalarındaki seyahat gerekliliklerini yerine getirdiklerinden emin olmalarını öneririz. Dubai’ye giriş gereklilikleri hakkında daha fazla bilgi için https://www.emirates.com/tr/english/help/covid-19/dubai-travel-requirements/ adresini ziyaret ediniz.

Perth uçuşlarına ilaveten Emirates, günde iki kez, Dubai’den Melbourne ve Sydney’e, bir kez de Dubai’den Brisbane’e A380 ile uçuşlar düzenlemektedir.

Bilet rezervasyonları emirates.com/tr, Emirates App ya da çevrimiçi veya çevrimdışı seyahat acentelerinden yapılabilir.

Etiketler: Emirates,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız