Kıbrıs

Dünya

Festivalin sanat elçileri, Asya'dan Avrupa'ya Boğaz turu yaptı

Büyükçekmece Belediyesi'nce düzenlenen 24. Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat Festivali'ne katılan 100 ülkeden 1550 kültür – sanat elçisi Asya'dan Avrupa'ya Boğaz turu yaptı.

3 Ağustos 2023 Saat: 00:16
Festivalin sanat elçileri, Asyadan Avrupaya Boğaz turu yaptı
Festivalin sanat elçileri, Asya'dan Avrupa'ya Boğaz turu yaptı

Festivalin sanat elçileri,Asya'dan Avrupa'ya Boğaz turu yaptı

Cumhuriyet'in 100 yılı nedeniyle bu 100 ülkenin davet edildiği festivale katılan gençler muhteşem Boğaz manzarası karşısında adeta büyülendiler.

Şarkılar söyleyip, dans ettiler

Festival kapsamında her yıl geleneksel olarak yapılan Boğaz turu, bu yıl da Eminönü iskelesinden başlayıp Anadolu Kavağı'nda son buldu. Boğazın muhteşem manzarası karşısında büyülenen 1550 kültür ve sanat elçisi, yol boyunca hep bir ağızdan şarkılar söyleyip dans ettiler. Dünyanın dörtbir yanından 100 ülkeden gelen Büyükçekmece'ye gelen konuklarını Boğaz gezisinde yalnız bırakmayan Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Festival Komitesi Başkanı Dr. Hasan Akgün, gezi boyunca konuklarıyla tek tek ilgilendi.

"Tüm dünyadaki fahri elçilerimiz"

Geleneksel hale gelen Boğaz turu ile dünyanın farklı yerlerinden gelen yabancı konuklara İstanbul'un tüm güzelliklerini tanıtma fırsatı bulduklarını belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı ve Uluslararası İstanbul Büyükçekmece Kültür ve Sanat FestivaliKomite Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kapsamında festivalde 100 ülkeden 1550 genç sanatçıyı ağırlıyoruz. Bu gençler ülkelerine ve dünyanın neresine giderlerse gitsinler ülkemizin güzelliklerini anlatacaklardır. Onlar artık bizim fahri kültür ve sanat elçimizdir" ifadesini kullandı.

Gemi kaptanına teşekkür plaketi

Büyükçekmece Belediye Koordinatörü ve FIFAD 2. Başkanı Gürhan Ozanoğlu ve Başkan Akgün, şehir hatları vapuru kaptan ve personeline de teşekkür ederek, günün anısına plaket takdim etti. Boğaz turuna katılan konuklara Anadolu Kavağı'nda balık ekmek ikram edildi. Boğaz Gezisine Büyükşehir ve Büyükçekmece Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şahin, Tarık Erdoğan ve Kerem Ereke'de eşlik etti.

                

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız