Kıbrıs

Dünya

Frig Tarihine Işık Tutan Panel

Friglerin binlerce yıllık gizemli tarihini doğa ve tarih meraklılarıyla buluşturan “Frig Yolu Paneli” büyük bir katılımla gerçekleştirildi. Panelde uzmanlar Frigleri ve Frig Yolu’nu tüm detaylarıyla dinleyicilere aktardılar.

10 Temmuz 2023 Saat: 15:52
Frig Tarihine Işık Tutan Panel
Frig Tarihine Işık Tutan Panel

Frig Tarihine Işık Tutan Panel

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, her yaştan birey için düzenlediği spor etkinliklerinin yanı sıra gerçekleştirdiği panellerle farkındalık yaratmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü iş birliğiyle “Frig Yolu” konulu panel Haller Gençlik Merkezi Frigya Salonu’nda gerçekleştirildi. Panele Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı’nın yanı sıra doğa ve tarih meraklıları, sporcular ve her yaştan dinleyici büyük bir ilgi gösterdi.

Büyükşehir Belediyesi Turizm ve Tanıtma Şube Müdür Vekili Hakan Öncü’nün moderatörlüğünü yaptığı panelde, kendileri de birer doğa yürüyüşçüsü ve 506 kilometrelik Frig Yoluprojesini ülkemize kazandıran ekipte yer alan Prof. Dr. Hüseyin Sarı, Prof. Dr. Songül Sonal ve Mak. Müh. Naci Beytekinile Frigler hakkında yazdığı kitaplarla bilinen Prof. Dr. Hakan Sivas görüşlerini paylaştılar.

 İlk olarak Prof. Dr. Hakan Sivas, Frig uygarlığı hakkında detaylı bilgilendirme yaptı. Sivas, Kral Midasın yaşadığı Yassıhöyük başta olmak üzere kör düğüm, tümülüs, Friglerin kutsal kentleri, inanç şekilleri, Friglerin 19 harfli alfabesi ve günümüze kadar ulaşan Frig Anıtları hakkında bilgiler verdi.

 Prof. Dr. Hüseyin Sarıise konuşmasında Frig Vadileri hakkında bilgi verirken, Frig Yolu Projesi, yolun rotası, arazi yapısı başta olmak üzere Frig Yolu ile ilgili kapsamlı bir anlatım yaptı.İlk Eskişehir’e geldiğimizde ‘bozkıra mı gidiyorsunuz?’ dediler. Ama şimdi gelenler bozkırın içinde neler olabileceğine inanamıyorlar ve daha iyi özümseyerek dolaşıyorlar. Çok güzel alanlar var. Bunlar değerlendirilebilir. Seyitgazi ile ilgili çok güzel işler yapıldı. Han ilçesinin de potansiyeli çok fazla. Han’ın o potansiyelini gün yüzüne çıkartabiliriz.” dedi.

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Dr. Mehmet Ali Çeliksoy da panelin konuşmacıları başta olmak üzere katılım gösteren herkese teşekkür etti. Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe ve Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı da büyük turizm potansiyeli olan Frig Yolukonusunda düzenlenen panel nedeniyle teşekkür ettiler.

Etkinlik çektirilen fotoğraf ile tamamlandı.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız