Kıbrıs

Gastronomi

Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası, Seferihisar'da

Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan, "Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası"nın tanıtımı, birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleştirildi.

29 Temmuz 2023 Saat: 09:49
Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası, Seferihisarda
Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası, Seferihisar'da

Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası, Seferihisar'da

Seferihisar Belediyesi tarafından hazırlanan, "Gastronomi Turizmi ve Lezzet Rotası"nın tanıtımı, birbirinden değerli konukların katılımıyla gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı İsmail Yetişkin , "Gastronomi rotası sayesinde Seferihisar'a hem mutfağı, hem de eşsiz doğası ile hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. Rota Seferihisar turizminin geleceğini şekillendiren projelerden biri olacak" dedi.
 Türkiye'nin gastronomik açıdan cazibe noktası olmuş bölgelerinden Seferihisar da, gastro turistlere bir referans kaynağı oluşturmak adına yola çıkılan projede SeferihisarBelediyesi, restorancılıkta 'sıfır atık mutfak', 'tarladan sofraya' kavramlarını kriterlerine ekleyerek, bir gastronomi rotası oluşturdu. Seferihisar'ın restoranlar ve üreticiler birliği olarak çalışmalarını sürdürecek projenin ilk etkinliği, Hiddenbay Hotel'de düzenlendi. 
 
Lezzet Şöleni  
 
Lansmanda dünya mutfağından yöresel ürünlere, doğal dondurmadan Kazak mutfağına tam anlamıyla bir lezzet şöleni yaşandı. Konuklar yörenin yeni geçim kaynaklarından olan lavanta kokteyli ve lavantalı dondurmayı, sakız enginarından müthiş lezzetleri, karakılçık buğday ekmeğini, mis kokulu mandalinadan üretilen lezzetleri, elinin hamuruyla hazırlanan yöresel tatları,  peynirin en özelini tatma imkanı buldu.
 
"Geleceği Şekilendirecek"  
 
Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, Seferihisar'ın dünyanın en özel lezzetlerini mutfağında barındırdığını belirterek, şunları kaydetti:  
"İhtiyacımız olan tek şey gastronomi turizmi ile bunu ön plana çıkarmak. Biz de belediye olarak bir gastronomi rotası oluşturduk. Bunun lansmanını, bölgenin önde gelen lezzetlerini tanıtarak gerçekleştirdik. Gastronomi rotası sayesinde Seferihisar'a hem mutfağı, hem de eşsiz doğası ile hak ettiği değerin verilmesini sağlayacağız. Rota Seferihisar turizminin geleceğini şekillendiren projelerden biri olacak. Bu lezzet rotasını genişleyerek, devam edecek."
  
İzmir mutfağının damak çatlatan lezzetlere sahip olduğunu ifade eden
İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Karaçanta da, "Son yıllarda gastronomi turizmi ilimiz açısından önem kazanmış ve çekici bir destinasyon unsuru haline gelmiştir" diye konuştu.
 
Ekonomi Üniversitesi Gastronomi Bölümü Öğretim Üyesi Betül Öztürk ise Ege'nin dünyada eşi benzeri olmayan binlerce yıllık mutfak kültürünün olduğunu söyleyerek, "78 ayrı kültürün bir arada binlerce yıl yaşadığı topraklarda, bu tanıklığı pazarlarımızda ve sofralarda görmek mümkün" dedi.  
 
İşte Lezzet rotası  
Gastronomi rotasına dahil olan restoranlar, Seferihisar'ın coğrafyasını, kendilerine özgü atmosferleri ve menüleriyle, rotanın tüm kaşiflerine sunmak üzere yola çıktı. İşte Seferihisar Gastronomi Rotası'ndaki restoranlar;
Yazarlar Evi 
Milos 
Sığacık Nena
Monza 
Artemis 
Hamiyet Anne Pide Evi
Hiddenbay Hotel Restaurant 
Sığacık Evo Restoran
Bongo Beach Restoran
Lavantalı Konak 
Bake Some Patisserie 
Harımdan 
Ayda Şarapçılık 
MMG Şarapçılık 
Pianetta Pizza 
Kozalak Restoran
Liman Restoran

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız