Kıbrıs

Dünya

Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı

Gazipaşa’da bu yıl 12’ncisi düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali coşkuyla başladı

23 Ekim 2022 Saat: 11:25
Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı
Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı

Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali başladı

.Üç gün sürecek festivalde 22 Ekim Cumartesi akşamı Cumhuriyet Meydanı’nda Edip Akbayram Konseri olacak. 23 Ekim Cumartesi günü sabah saat 10.00’da Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz’ın konuk olarak katılacağı Serhan Asker ile Görkemli hatıralar programı Halk TV’den canlı yayınlanacak.  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün unvanı olan ‘Gazipaşa’ isminin ilçemize verilişinin 100’üncü yıldönümü dolayısıyla düzenlenen Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali, sabah saat 10.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda kortej yürüyüşüyle başladı. Antalya Büyükşehir Bando Takımı eşliğinde protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayan kortej, Atatürk Parkı’ndaki festival alanında son buldu.

Renkli görüntülere sahne olan festivale, Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Antalya Milletvekilleri Aydın Özer, Cavit Arı ve Rafet Zeybek, CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekretei Cansel Tuncer, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum amirleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Halk oyunları gösterisinin ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra festivalin açılış konuşması Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz tarafından yapıldı. Açılışa katılan herkese ‘hoş geldiniz’ diyerek sözlerine başlayan Başkan Yılmaz, “Düzenlediğimiz festival ile birlikte bu yıl kahraman vatandaşlarımızın, ulusun kurtuluşuna verdikleri destekler için Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından ilçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yılını kutluyoruz. Gazipaşa barışın, özgürlüğün, demokrasinin şehri. Gazipaşa bereketli topraklarıyla üretimin ve tarımın başkenti. Gazipaşa doğasıyla, kültürüyle, mis kokulu yaylalarıyla gönüllere taht kurmuş yörüklerin şehri. Gazipaşa düşmana karşı kahramanca savaşmış yiğitlerin şehri. İşte bu güzel şehir Gazipaşa, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini 100 yıldır gururla ve onurla taşıyan sıcacık, cesur ve özgür insanların şehri. Ben Gazipaşalı olmaktan, bu topraklarda yetişip uzun yıllar memleketin her köşesinde görev yapmış olmaktan, köylü ve çiftçi bir ailenin çocuğu olmaktan ve siz değerli insanlarımızın, Gazipaşa’mızın belediye başkanı olmaktan onur ve gurur duyuyorum” dedi.

.

Misafirlerimiz şaşıracak   Gazipaşa Kaymakamı Orhan Altun, “Bugün çok anlamlı bir gün. İlçemize Gazipaşa isminin verilişinin 100’üncü yılı. Aynı zamanda benim ikincisine, hepimizin de 12’ncisine şahit olduğu Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivalimizde bulunmaktan, sizlerle birlikte bu gurur ve onuru yaşamaktan çok mutluyum. İnşallah nice yıllarımız bu şekilde şenlikli, aktivitesi bol şekilde geçer. Birazdan misafirlerimizle birlikte alanımızı gezeceğiz. Misafirlerimize, kıymetli milletvekillerimize, şaşıracakları meyvelerimizi, tropikal bitkilerimizi tanıtacağız” diye konuştu. açılışlarını yapmak hem de Gazipaşalılarla kucaklaşmak için yakın zamanda buraya geleceğinin bilgisini vererek selamlarını iletiyorum. Gazipaşa isminin verilişinin 100. Yılı kutlu olsun.” Dedi.

Konuşmaların ardından, festivalin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi.  Daha sonra protokol üyeleri Çekirdeksiz narın yanı sıra ilçede  yetişen tropikal ürünler ile tarihi ve kültürel zenginliklerini sergilendiği stantları gezerek bilgi aldı. Gazipaşa Belediyesi standında festivale katılan davetlilere aşure ikramı yaptı. Ardından workshoplar ve yarışmalar ile festivalin ilk günü devam etti. 23 Ekim Pazar günü akşam saatlerine kadar devam edecek 12. Gazipaşa Çekirdeksiz Nar ve Tropikal Meyve Festivali ziyaretçilerini bekliyor.

 

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız