Kıbrıs

Dünya

Golden Cup mavi bayraklı Kerpe plajında gerçekleşti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nce düzenlenen Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonası Golden Cup Kandıra’nın mavi bayraklı plajı Kerpe’de gerçekleşti.

11 Eylül 2022 Saat: 14:17
Golden Cup mavi bayraklı Kerpe plajında gerçekleşti
Golden Cup mavi bayraklı Kerpe plajında gerçekleşti

Golden Cup mavi bayraklı Kerpe plajında gerçekleşti

Kocaeli/Kandıra/NHA Golden Cup 2022 şampiyonası Kerpe’de gerçekleşti. Şampiyonaya 8 ülkeden sporcular katıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, FINA, LEN, Türkiye Yüzme Federasyonu ile birlikte organize edilen Uluslararası Açık Su Yüzme Golden Cup 2022 şampiyonası Kocaeli’nin Kerpe sahilinde düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Sporun Başkenti Kocaeli sloganıyla başlatmış olduğu organizasyonlarla uluslararası sporcuları ilimizde ağırlamaya devam ediyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilen şampiyonaya 8 ülkeden sporcular katıldı. Şampiyonayı spor severler ilgiyle takip etti.

Yüzme şampiyonası ilgiyle izlendi

Kocaeli’nin mavi bayraklı Kandıra sahili Kerpe’de gerçekleşen Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri ve Spor Dairesi Başkanı Şemsettin Yıldırım, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü Gökhan Yavaşer, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Alparslan Arslan, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Hizmetleri Müdürü Ziyaülhak Sarıgül, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ömer İslamoğlu Kandıra Belediyesi Başkan Yardımcısı İsmail Akalın, Kandıra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Ercan Güneş, Yüzme il temsilcisi Talha Altuntaş, Türkiye Yüzme Federasyonu Açık Su Yüzme Teknik Kurul Üyesi Sabri Bozca, Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Delegesi Aleksandar Malenko, Türk Milli Takım Sporcuları, Macaristan Milli Takım Sporcusu olimpik yüzücü Ana Olasz ve birçok Avrupa ve dünya şampiyonu yüzücü hazır bulundu.

 

Golden Cup şampiyonuyla kerpe dünyaya kendini tanıttı

Kocaeli’nin Mavi Bayraklı Kerpe sahili Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyona etkinliği ile sesini dünyaya duyurdu. Çok sayıda Avrupa Dünya Şampiyonu sporcunun katıldığı Kandıra’nın Kerpe sahilinde düzenlenen Golden Cup 2022 şampiyonası büyük ilgiyle izlendi. Uluslararası Açık Su Yüzme Şampiyonasına 17’si kadın 18’si erkek toplamda 35 sporcu başvuru yaptı. Start öncesi 2’si Türk 1’i Rus sporcu rahatsızlanarak yarıştan çekildi. Türkiye’den 19, İtalya’dan 3, İspanya’dan 1, Çekya’dan 2, Macaristan’dan 1, Slovenya 1, Ukranya 1, Almanya 1 katılan toplam 29 sporcu 4 kategoride 10 kilometrelik parkurda rakiplerine fark atarak kürsüye çıkmak için mücadele verdi.

 

Gelecek sene de burada olmak isteriz

Avrupa Yüzme Birliği (LEN) Delegesi Aleksandar Malenko, “Balkan Ülkelerinde gerçekleştirilen Açık su Yüzme yarışmasının Türkiye’de gerçekleştirmek beni oldukça heyecanlandırdı. Öncelikle Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ve bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim. Biz burada bulunmaktan oldukça mutlu olduk. Gelecek sene de burada olmak isteriz önümüzdeki senelerde FİNA kupası müsabakasını da burada gerçekleştirmek isteriz” dedi.

 

“Çocuklarımızı spora alıştırmaya devam edeceğiz”

Daire başkanı Yıldırım, "Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak diğer birimlerle birlikte bu yaz 500’e yakın organizasyon yaptık. Uluslararası şampiyonalarımızla birlikte burada dünya şampiyonu sporcularımıza ilimizi tanıtıyoruz bir anlamda. Burada ilimizde ağırladığımız değerli federasyonlarımızı, sporcuları ve katılımcıları memnun etmek için elimizden geleni yapıyoruz yapmaya devam edeceğiz. Çocuklarımızı spora alıştırmaya devam edeceğiz sporun tabana yayılmasını istiyoruz bunun için elimizden geleni yapacağız” dedi.

 

Dereceye giren sporcular

Büyük Kadınlar Kategorisinde 5 Büyük Erkekler kategorisinde 3 Küçük erkekler Kategorisinde 11 kişi Küçük Kadındalar Kategorisinde 10 kişinin katıldığı yarışma sonuçları ise şöyle oldu:

Erkekler 10.000 metre 19 yaş ve küçüklerler

  1. 2.Durukan Sahan,  3.Muhammet Yusuf Özden

Erkekler 10.000 metre 14 yaş ve büyükler

Bayanlar 10.000 Metre 18 Yaş Ve Küçükler

Bayanlar 10.000 metre 14 yaş ve büyükler

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız