Kıbrıs

Dünya

Gül Kozacıoğlu’nun “I See You” Sergisi açıldı

Gül Kozacıoğlu’nun “I See You” isimli interaktif portre sergisinin galası, 10 Kasım tarihinde GALERİ Yapı Kredi bomontiada’da açıldı.

11 Kasım 2022 Saat: 12:05
Gül Kozacıoğlu’nun “I See You” Sergisi açıldı
Gül Kozacıoğlu’nun “I See You” Sergisi açıldı

Gül Kozacıoğlu’nun “I See You” Sergisi açıldı

Topluluk, sürdürülebilirlik ve sosyal değişim konularına özgür ve yaratıcı bir bakış açısı sunan “I See You” sergisi, 11-20 Kasım tarihleri arasında sanatseverleri ağırlayacak. Performans sanatçısı Gül Kozacıoğlu’nun, Danimarkalı müzisyen Michael Kiaer ile tekrar kurulan işbirliğiyle ortaya koyduğu serginin galası, 10 Kasım Perşembe günü GALERİ Yapı Kredi bomontiada’da yapıldı.

 

Serginin açılış konuşmasını Danimarka’nın İstanbul Başkonsolosu Thierry Hoppe ve Danimarka Kültür Enstitüsü Türkiye’den Füsun Alan Eriksen gerçekleştirdi. Hoppe, yaptığı konuşmasında iki ülke arasındaki iletişimi geliştirme noktasında bu gibi kültürel faaliyetlerin önemi üzerinde dururken, sergiyi ortaya koyan Gül Kozacıoğlu’na da tebriklerini iletti. Eriksen ise kurum olarak iki ülkenin bakış açılarını genişletmek için çalıştıklarını söylerken, Kozacıoğlu’nun düşüncelerinin ve dünyasının yansıtıldığı bu serginin parçası olmaktan dolayı mutlu olduklarını ifade etti.

 

İnteraktif bir video sanatı, fotoğraf ve ses deneyimi yaşatan “I See You” sergisinin açılışı öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gül Kozacıoğlu, başkalarını gözlemlediğimizde değişime uğrama düşüncesinin çalışmalarına ilham olduğunu dile getirdi. Kozacıoğlu sergisiyle ilgili “Dünyanın iç ses çağrısı gibi düşünüyorum.” diye konuşurken, kavramsal ifadelerin ardından görsel inşaya başladığını belirtti. Sergi çekimlerini de deneysel olarak gerçekleştirdikten sonra son hâline getirdiğini söyleyen Kozacıoğlu, “I See You” sergisine 5 yıl önce gözlemci teorisinden yola çıkarak başladığını anlattı. Hasankeyf’te çalışmalarına başlayıp, daha sonra Ege’de çekimleri yaptıklarını ifade eden Kozacıoğlu, Felix Guattari’nin “Üç Ekoloji” kitabına da ekolojik uyum felsefesi noktasında atıflar olduğunu söyledi.

 

Sergi, 11-20 Kasım Tarihleri Arasında GALERİ Yapı Kredi bomontiada’da!

 

“I See You”, doğa manzaralarından oluşan Kozacıoğlu imzalı görsel çalışmalarını, Michael Kiaer’in orijinal elektronik ses ortamıyla birleştiriyor. Sabit açılı videoların prodüktörü ve uzun süreli kolaboratör Balım Tanrıöver tarafından oluşturulan durağan görüntülerin, ziyaretçinin varlığı ile hareketlenip etkinleştiği sergide, bireysel ruhun bilgeliği ile Dünya ve gezegenindeki topluluk arasında bağlantı kuruluyor. Ziyaretçinin mekâna girişiyle beraber canlanan statik portrelere dayalı sergi, 11-20 Kasım tarihleri arasında GALERİ Yapı Kredi bomontiada’da olacak.

 

“We See You”, Danimarka ve Türkiye’den Konuşmacıları Ağırlayacak

Sergi kapsamında 11-12 Kasım tarihlerinde GALERİYapı Kredi bomontiada’da düzenlenecek “We See You” başlıklı bir dizi karşılıklı sohbette ise Danimarka ve Türkiye’den çok sayıda disipline mensup katılımcı, serginin çevrelediği konular üzerine konuşacak.

 

Günümüzün psikososyal ortamını, ekolojik uyumu, hızlanan iklim değişikliği karşısında yeni sürdürülebilir varlık, eylem ve topluluk yaratma çabalarının tartışılacağı panelin konuşmacıları arasında Catskills, The Greens Eco Hospitality’nin kurucusu Lucy Sutherland Knaus, Adorno Kurucu ve CEO’su Kristian Snorre Andersen, The Royal Danish Academy of Fine Arts’ta doçent ve küratör Katarina Stenbeck, The Nordic Theatre Laboratory - Odin Teatret koordinatörü ve oyuncu Ulrik Skeel yer alacak. Söyleşilerin açılışını Gökhan Karakuş ve Füsun Eriksen kendi tanıtımlarıyla yaparken; konuk konuşmacılar, konuları kendilerine özgü bakış açılarıyla ortaya koyacak.

 

 “I See You” sergisi ile ilgili detaylı bilgi için gulkozacioglu.net/adresi ziyaret edilebilir

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız