Kıbrıs

Dünya

Hatay mutfağı çadır kentte hayat buluyor

Gastro turizmin önemli duraklarından biri olan Hatay Mutfağı’nın korunması için Defne’deki Antikkapı mutfağı kapılarını Hataylı kadınlara açtı

7 Mart 2023 Saat: 13:25
Hatay mutfağı çadır kentte hayat buluyor
Hatay mutfağı çadır kentte hayat buluyor

Hatay mutfağı çadır kentte hayat buluyor

Depremin hemen ardından bölgede yaraları sarmak için çalışmalara başlayan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, yaşamın normalleşmesi için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Kocaeli Büyükşehir’in iştiraklerinden Antikkapı’nın kurduğu kalıcı mutfağa giren depremzede bayanlar, Hatay’ın meşhur ıspanaklı gözlemesinden yaparak Başkan Büyükakın’a ikram etti. 

 Gastro turizmin en önemli duraklarından biriydi

Türkiye’nin gastro turizmdestinasyonlarından biri olarak Hatay Mutfağı hem yerli hem de yabancı turistlerin ana duraklarından birini oluşturuyordu. Büyükşehir, marka haline gelen Hatay Mutfağı’nın kaybolmaması için Defne’deki çadır kentte kurulan Antikkapı mutfağında Hatay usulü tatlara yer veriyor.

 Antikkapı mutfağı kapılarını açtı

Bu kapsamda Antikkapı mutfağında ilk olarak Hatay usulü ıspanaklı gözleme yapıldı. Depremzede kadınlar, mutfakta maharetli elleriyle ıspanaklı gözlemeye lezzet verdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın da ziyaret ettiği kadınlar, kendisine gözleme ikram ederken sağladıkları imkanlardan dolayı teşekkür etti.

 “Somut ve soyut mirası koruyacağız”

Gözleme için Hataylı kadınlara teşekkür eden Başkan Büyükakın ise yaraların elbirliği ile sarılacağını belirterek, hem somut hem de soyut kültürün korunması için çaba sarf ettiklerini söyledi. Başkan Büyükakın, “Hatay bizim kültürümüzde ayrı bir öneme sahip. Hatay mutfağı dendiğinde herkesin aklına binlerce çeşit lezzetli yiyecekler gelir. Kentin inşasında Hatay mutfağının korunmasını da son derece önemli buluyoruz. Hatay tekrar ayağa kalkacak ve lezzetlerini sadece Türkiye’nin değil dünyanın dört bir yanından gelecek misafirlerine sunacak” diye konuştu.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız