Kıbrıs

Kültür Sanat

İKSV'dan Sanatla ışıldayan bir yıl

İKSV, 2023 yılında da kültür-sanatın dünyadan ve ülkemizden nitelikli, yenilikçi, zamanın ruhunu yakalayan üretimlerini festivallere özel programlarla çoğu kez ilk defa izleyicilerle buluşturdu

31 Aralık 2023 Saat: 12:52
İKSVdan Sanatla ışıldayan bir yıl
İKSV'dan Sanatla ışıldayan bir yıl

İKSV'dan Sanatla ışıldayan bir yıl

İşte İKSV'inin 2023 etkinlikleri...

135 konser, 214 film gösterimi, 19 tiyatro ve dans performansıyla İstanbul'un iki yakasında, dört bir yanındaki sahnelerdeydik.

Gerçekleştirilen  etkinliklerle 300.000'i aşkın kişiye ulaşıldı.

Eczacıbaşı Topluluğu'nun desteğiyle 2023'te de öğrenci biletlerini 10 TL'den satışa sunuldu. Eczacıbaşı Genç Bilet'ten 40.000'e yakın öğrenci faydalandı.

Kültür-sanatın gelişimine bireysel katkılarıyla destek veren sanatseverleri bir araya getiren İKSV Lale Kart üyelik programımız 4.000'e yakın üyeye ulaştı. 2023'te Lale Kart üyelerine özel 50 farklı etkinlik gerçekleştirdik. Askıda Ne Var işbirliğiyle 100 öğrenciye Kırmızı Lale Kart (Tek) armağan edildi.

Mercedes-Benz Türk işbirliğiyle dijital ve görsel sanatlar alanlarında faaliyet gösteren ve üretimlerine Türkiye'de devam eden sanatçılara verilen SaDe: Sanatçı Destek Fonu ile 5 sanatçıya 5.000'er avro destek sağladık.

   

Üretimleriyle ve yenilikçi yaklaşımlarıyla tiyatromuzun gelişimine katkıda bulunan tiyatro topluluklarına veya kişilere sunduğumuz 400.000 TL değerindeki Gülriz Sururi-Engin Cezzar Tiyatro Teşvik Ödülü bu yıl Atta Festival veMordem Sanat'ın deprem bölgesindeki çalışmalarına verildi.

The Hammers Awards 2023'te 30. İstanbul Caz Festivali kapsamında hayata geçirdiğimiz "Caz Tramvayı" projesiyle "Kültür, Sanat Ve Spor Sektöründe En İyi Pazarlama Takımı" kategorisinde gümüş, Türkiye'nin ilk ChatGPT destekli sanal festival asistanı projesiyle "Yenilikçi Teknoloji Ustaları" kategorisinde bronz ödüle layık görüldük.

Effie ödül töreninde TikTok ile işbirliğimiz sponsorluk kategorisinde altın, 17. İstanbul Bienali için geliştirilen #bienaldeöğrendim projesi kültür-sanat kategorisinde bronz Effie ödülünü aldı.

 

 

İKSV ailesi olarak etkinliklerimize gösterdiğiniz 

ilgi ve destek için teşekkür eder,

sağlıklı, mutlu ve kültür-sanat dolu bir yıl dileriz!

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız