Kıbrıs

Dünya

İstanbul’dan bir başka köşe

Bugün yine sizler için İstanbul'u arkadaşlarımı yanıma alarak dolaştım. Sakın bu geziyi klasik bir İstanbul gezisi sınıfına koymayın!

22 Nisan 2023 Saat: 16:07
İstanbul’dan bir başka köşe
İstanbul’dan bir başka köşe

İstanbul’dan bir başka köşe

İstanbul gezi yazıları…

Gezgin yazar Serdar Taştanoğlu

Yerebatan Sarnıcı, Ayasofya Camii, Atik ali Camii ,Çemberlitaş, Nuruosmaniye camiii, Alman çeşmesi ,TEV binası ,  Sultanahmet Çelik Gülersoy evleri , 3. Ahmet çeşmesi, Arkeoloji Müzesi, Gülhane parkı

Bugün yine sizler için İstanbulu arkadaşlarımı yanıma alarak dolaştım. Sakın bu geziyi klasik bir İstanbul gezisi sınıfına koymayın!  Bu gezi hem bir yerli turist hemde İstanbulu bilen İstanbullu  karışımı bir gezi olarak düşünün.

    Şöyle ki!  gezimde Yerebatan Sarnıçı ve Ayasofya Cami Alman çeşmesi Topkapı sarayıTopkapı çeşmesi Çelik Gülersoy evleri Gülhane mevsut sada biz bu yerleri önceden görmüş hatta defaatlerle görmüş olmakla beraber  göremediğimiz yönlerini keşfederek gezdik.

     Yerebatanın yeni hali muhteşem olmuştu. Ayasofya Camini Cami olarak ilk kez görsek de  Mabedin Bizans dönemine ait bilinmeyen veya az bilinen hikayelerindeki ipuçlarını yakalamaya çalıştık.

Aynı şekilde Alman çeşmesinin  farklı hikayelerini dinleyerek inceledik Türk edebiyat vakfı binası çoğu kimsenin atladığı eski bir mekan burayı gezdik. Çemberlitaşı Gazi Atik Ali camii  ve yakınındaki Nuruosmaniyenin mimari farkını  değerlendirerek  gördük ki bu iki camide çok ıskalanan önemi mimarilere sahiptir. Burada esnaf böreğimiz yedik .

Sokak lezzetleri Börek  dürüm çiğköfte

Arkeoloji Müzesi dünyanın sayılı müzeleriyle yarışacak hale geldiğini gördük .Gülhane ParkıLale zamanıydı muhteşem lale çeşitlerini izlemel fotoğraf çekmek ruhumuzu  aydınlattı ve   yine bir ritüelimizi gerçekleştirip  dürüm çiğköftelerimi yedikten sonra evlerimize dağıldık.

Bu gezide arkadaşlarım  Fulya Damar rotayı zamanlamada  ve gezilecek yerin güzergah planlamasında ve muhteşem fotoğrafları çekmesiyle Çiğdem Dokurel de tarihi bilgileri bize aktarmak suretiyle   gezimin muhteşem olmasını sağladılar.

YORUMLAR

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Habere 1 yorum yapılmıştır
Filiz alkan 22.04.2023 21:34
Gezilerinizi okumak bana huzur veriyor Gezdiğim yerleri okurken bir daha geziyorum sanki
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız