Kıbrıs

Festival Fuar

Kakava’da Hıdırellez ateşi sevgi ve barışın için yandı

Baharın müjdecisi Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nde dev Kakava Ateşi, binlerce kişinin katılımıyla tüm dünyaya sevgi, barış, huzur ve bereket için yandı.

6 Mayıs 2022 Saat: 10:41
Kakava’da Hıdırellez ateşi sevgi ve barışın için yandı
Kakava’da Hıdırellez ateşi sevgi ve barışın için yandı

Kakava’da Hıdırellez ateşi sevgi ve barışın için yandı

Edirne/NHA  Binlerce yerli ve yabancı turistlerinde katıldığı, kortej ile başlayan ve  sembol ateşin yakılmasıyla başladı. Kadınların renkli görüntü ve giysilerle Hıdırellez coşkusunu artırdı.

UNESCO, İnsanlığın Somut Olmayan Kültür Mirası Listesi’nde yer alan ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan Kakava Hıdırellez Şenlikleri, iki yıl aradan sonra binlerce kişinin katılımıyla Sarayiçi’nde gerçekleştirildi.

Kakava şenlikleri kapsamında, Edirne’nin dört bir yanında çeşitli etkinlikler yapılırken, vatandaşlar ise mahalle aralarında yaktıkları kakava ateşinin üzerinden atlayarak baharın gelişini kutladılar.

Edirne Belediye Bandosu’nun konserinin ardından Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibinin Roman Dans Gösterisi renkli görüntülere sahne oldu.  Göksel Zurna ve Ekibinin Show gösterisi büyük alkış aldı. Vatandaşlar gönüllerince dans etti.   Kakava Şenlikleri kapsamında Edirne Belediyesi tarafından şenliklere katılanlara pilav ikramı yapıldı.

 

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız