Kıbrıs

Güncel

Kanalizasyon Suyu Turistik İlçeyi Esir Aldı

Şanlıurfa ile Gaziantep arasında paylaşılamayan “Saklı cennet” Halfeti’de, açıktan akan kanalizasyon suyu, mahalleleri yaşanmaz hale getirdi.

18 Nisan 2022 Saat: 12:31
Kanalizasyon Suyu Turistik İlçeyi Esir Aldı
Kanalizasyon Suyu Turistik İlçeyi Esir Aldı

Kanalizasyon Suyu Turistik İlçeyi Esir Aldı

Şanlıurfa ile Gaziantep arasında paylaşılamayan “Saklı cennet” Halfeti’de, açıktan akan kanalizasyon suyu, mahalleleri yaşanmaz hale getirdi.

 Meyve bahçelerinde ve tarlalarda kanalizasyon gölleri oluştu. Kanalizasyon tehdidinin boyutu, Halfeti İlçe Sağlık Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü’nün raporlarına yansırken, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin sorunu görmezden gelmesi tepki çekiyor. CHP’li vekil Mahmut Tanal, turistlerin burunlarını kapatarak kaçtığını anlattı.  CHP İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa’ya bağlı Halfeti’de ilçe merkezinde kurulu bulunan kanalizasyon sisteminin, mahalle statüsüne geçen çevre köyleri yaşanmaz hale getirdiğini söyledi.

Tarım alanlarında kanalizasyon gölü!

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Tanal, açıktan akan kanalizasyon suyunun Yeşilözen, Fıstıközü, Bulaklı mahallelerindeki tarım alanlarında göle dönüştüğünü aktararak, “Meyve bahçeleri ve tarlalar atık suyla kaplı. Asırlık zeytin ağaçları, ceviz ağaçları, fıstık ağaçları kuruyor” dedi.

Halkın sağlığıyla oynanıyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (ŞUSKİ) mahalle muhtarlarının ve mahalle sakinlerinin, çiftçilerin şikayetlerini görmezden geldiğini belirten Tanal, halkın sağlığıyla oynandığını kaydederek, “Anayasal güvence altındaki çevre ve halk sağlığı riske atılıyor. Meyve ve sebzelerin kanalizasyon suyuyla beslenmesi, salgın hastalıklara davetiye çıkarıyor. Halfeti ilçe merkezinin kanalizasyon suyunun ulaştığı çevre mahallelerde kötü kokudan durulmuyor. Her yerde sivrisinekler var. Mahalle sakinleri feryat ediyor ama yetkili kurumlar, ŞUSKİ hiç oralı bile olmuyor” ifadelerini kullandı.

Turistler burunlarını kapatarak kaçıyor

Tarihi ve kültürel yönüyle ön plana çıkan, adeta saklı bir cennet olan Halfeti’nin turistik bir ilçe olduğuna dikkat çeken Tanal, “Halfeti’ye gelen turistler, kanalizasyon suyunun göle dönüştüğü mahallelerden geçerken burunlarını kapatarak, kaça kaça gidiyorlar. Böyle bir manzarayla karşılaşan turistler bir daha Halfeti’ye gelir mi? Halfeti’ye gidilmesi yönünde tavsiyede bulunur mu? Bereketli topraklarıyla bilinen Halfeti’den insanlar meyve ve sebze satın alıp gider mi?” diye sordu.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız