Kıbrıs

Gastronomi

Kastamonu mutfağı akademide!

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi, Kastamonu mutfağını ve coğrafi işaretli ürünlerini İstanbullularla ve gastronomi öğrencileri ile buluşturuyor.

6 Kasım 2023 Saat: 16:52
Kastamonu mutfağı akademide!
Kastamonu mutfağı akademide!

Kastamonu mutfağı akademide!

 “Kastamonu Mutfağı Akademide” projesinin ilk adımı, 10-11 Kasım tarihlerinde İstanbul Kent Üniversitesi iş birliğinde bir festivalle başlıyor.

Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi (DMKI), 2019 yılında Kastamonu mutfağının geniş kitlelere tanıtılması amacıyla Kastamonu’da gerçekleştirilen yemek festivali “Kastrofest”in ardından, kentin gastronomik değerlerini gastronomiöğrencileri ile paylaşmak üzere “Kastamonu Mutfağı Akademide” adında yeni bir projeye imza atıyor.

    

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü iş birliği ile başlatılan çalışma kapsamında öğrenci atölyeleri dışında, kurulacak stantlarda, banduma, Tirit, Etli ekmek, Ekşili pilavgibi yöre yemekleri İstanbullularla buluşacak. Türkiye’nin dördüncü yeryüzü pazarı olan “Slow Food Kastamonu Yeryüzü Pazarı” katılımcıları ve Kastamonu mutfağını temsil eden markalar da üniversitede iki gün boyunca bir festival havasında Kastamonu’ya özel üryani eriği, mor sarımsak, siyez bulguru, Kastamonu pastırması, kel simit, Tosya yaprağı gibi özel ürünlerini sergileyecekler. 

 

10 Kasım günü 12.30 – 17.00  ve 11 Kasım 10.00 – 17.00 arası İstanbul Kent Üniversitesi Taksim Kampüsü bahçesinde kurulacak Kastamonu Yeryüzü Pazarı’na uğrayarak yöreye has özel lezzetlerinin tadına bakarak bilgi alabilir, bir gençlik festival atmosferinde keyifli vakit geçirerek alışveriş yapabilirsiniz. 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız