Kıbrıs

Kültür Sanat

Kocaeli Kitap Fuarı'na ziyaretçi rekoru

Bu yıl “Şehir ve Kitap” temasıyla düzenlenen 13. Kocaeli Kitap Fuarı, 988 bin 444 ziyaretçiyi ağırlayarak yeni bir rekora imza attı.

16 Ekim 2023 Saat: 10:57
Kocaeli Kitap Fuarı tüm zamanların rekor ziyaretci
Kocaeli Kitap Fuarı'na ziyaretçi rekoru

Kocaeli Kitap Fuarı'na ziyaretçi rekoru

NHA/Kocaeli “Şehir ve Kitap” temasıyla 13’üncü kez düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, rekor bir ziyaretçiyle kapılarını kapattı. Kâğıttan dünyaları keşfe çıkaran Türkiye’nin en büyük fuarı, 07-15 Ekim tarihleri arasında 988 bin 444 ziyaretçiyi ağırlayarak rekor kırdı.

Kocaeli Kitap Fuarı, 9 gün boyunca Kocaelili vatandaşlara kültür şöleni yaşattı. Kocaeli Kongre Merkezi’nde 450 yazar, 390 yayınevi ve 102 STK’nın kitapseverlerle buluştuğu Kocaeli Kitap Fuarı’na, Kocaeli’nin yanı sıra çevre illerden de ziyaretçiler geldi. Birbirinden seçkin yazar ve şairlerin katılımı ile 750 panel, söyleşi ve imza etkinliğinin düzenlendiği fuarı bu yıl 988 bin 444 kişi ziyaret etti. Fuarın son gününde bir kez daha stantları dolaşan ve yayınevlerini ziyaret eden Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Kitap Fuarı, 2009 yılından başladığı günden bu yana her sene bir önceki senenin rekorunu kırarak devam etti. Her sene sayısal iyileşmenin ötesinde nitelik yönünden bir iyileştirme oldu. Fuara katılan, kitap imzalayan, söyleşi yapan yazarlarımız ile yaptığımız sohbetlerde bir kez daha fark ettim ki, Kitap Fuarı, Türkiye’nin gerçekten kendi alanında en iyi kitap fuarı olma niteliği kazandı” dedi.

 5 dakikada 5 bin kitap toplandı

Gösteride Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu koro şefi İhsan Özer’in yönetimindeki orkestraya Hakan Aysev, Dilek Türkan, Ayfer Vardar eşlik etti.

 “Şehirlerin ışığı” etkinlikleri çok beğenildi

Bu seneki kitap fuarı kapsamında iki tematik program organize edildi. Bunlardan ilki “Şehirlerin Işığı” temalı etkinlik oldu. Bu bağlamda 07 ile 14 Ekim tarihleri arasında Kocaeli Kongre Merkezi’nde her gün akşam 20.00’de müzikle, şiirle ve sohbetle şehirlerin hikâyeleri konuklara dinletildi. 07 Ekim Cumartesi akşamı Ahmet Selçuk İlkan’ın “Bu Şehir ve Sen” başlıklı şiir dinletisi ile başlayan Şehirlerin Işığı etkinliklerinde piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, Sedat Anar ve Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Oda Orkestrası konser verdi.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız