Kıbrıs

Gezi

‘Küçük Kâşifler’ İstanbul’un tarihi yarımadasını keşfetti

Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) ile hayata geçirdiği ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’nin üçüncüsü gerçekleşti.

13 Ekim 2023 Saat: 10:31
‘Küçük Kâşifler’ İstanbul’un tarihi yarımadasını keşfetti
‘Küçük Kâşifler’ İstanbul’un tarihi yarımadasını keşfetti

‘Küçük Kâşifler’ İstanbul’un tarihi yarımadasını keşfetti

Tepe Savunma ve Güvenlik tarafından geçtiğimiz yıl sosyal sorumluluk çalışması kapsamında Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı (TEGV) ile hayata geçirdiği ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’nin üçüncüsü gerçekleşti. TEGV Kartal Öğrenim Birimi’ndeki 27 “Küçük Kâşif”, İstanbul’un tarihi yarımadasında keşfe çıktı.

Eğitim ve toplumsal gelişim alanındaki projeleriyle de dikkat çeken özel güvenlik sektörünün lider şirketlerinden Tepe Savunma ve Güvenlik, geçtiğimiz yılın ekim ayında, “Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir” sloganıyla çağdaş nesillerin yetişmesi için nitelikli eğitim desteği sunan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı(TEGV) ile iş birliğine imza atarak hayata geçirdiği, ‘Küçük Kâşifler Büyük Keşifler Projesi’nin üçüncüsü, 11 Ekim Çarşamba günü, tarihi yarımadada gerçekleşti.

 Tepe Savunma ve Güvenlik, TEGV Kartal Öğrenim Birimi’nde nitelikli eğitim desteğiyle buluşan 27 çocuk ve 5 TEGV gönüllüsü ile İstanbul’un geçmişine tanıklık eden tarihi yarımadada bir keşif turuna çıktılar. Saat 11.00’da Ayasofya Hürrem Sultan Hamamı önünde buluşan TEGV Kartal Öğrenim Birimi öğrencileri, rehber eşliğinde sırasıyla 3’üncü Ahmet Çeşmesi, Topkapı Sarayı, Aya İrini, Soğukçesme Sokağı, Caferağa Medresesi, Milion Taşı, Yerebatan Sarnıcı, Alman Çeşmesi, Dikilitaş, Yılanlı Sütun, Hipodrom, İshak Paşa Sarayı, Örmetaş ve son olarak da Sultanahmet Camii’ni gezdi. Tüm bu ziyaretlerde, TEGV’li çocuklara gezilen tarihi yerler hakkında bilgiler de verildi. Daha önce gezmedikleri ve görmedikleri yerlerde olmanın heyecanını yaşayan çocuklar, bu tarihi yerleri ziyaret ederken yeni bilgiler öğrenmenin yanı sıra unutulmaz anılar da biriktirdiler. Eğitim ve keşif deneyiminin tadını çıkarırken, aynı zamanda hatıra fotoğrafları da çektiler. Gezi sırasında geçmişe dair daha zengin bilgiler öğrenen çocuklar, etkinlikten yüzlerinde mutlulukla ayrıldılar.

 Tepe Savunma Hakkında:

1993 yılında Bilkent Holding bünyesinde özel güvenlik teşkilatı olarak, Holding ve bağlı şirketlerin özel güvenlik ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla faaliyete geçen Tepe Savunma ve Güvenlik, 1997 yılında Anonim Şirket hüviyeti kazanmıştır. Tepe Savunma ve Güvenlik, sunduğu hizmetlerin odağında yer alan ‘can ve mal güvenliğinin sağlanması’ gibi önemli bir sorumluluk üstlenmiştir. Tepe Savunma ve Güvenlik; 2019 yılında Özel Güvenlik Bilgi Sistemi Otomasyon Projesi’ne (ÖGNET) verdiği katkılardan dolayı ödül almıştır. 2020 yılında COVID-19 döneminde geliştirdiği yenilikçi ve dijital dönüşüm temelli uygulamalarıyla dünyanın çeşitli ülkelerinde her yıl düzenlenen araştırmada, ‘Fast Company Türkiye-En Yenilikçi 50 İnsan Kaynakları Liderleri’ ödülünün sahibi olan Tepe Savunma, 2021 yılında Türkiye Kurumsal Sosyal Sorumluluk Derneği tarafından düzenlenen 13’üncü KSS Zirvesinde ‘Tepe Dijital Saha’ projesiyle ödüle layık görüldü. 2022 yılında Tepe Hayat Ekibi’ni hayata geçiren Tepe Savunma ve Güvenlik, Stevie Ödülleri Uluslararası İş Ödülleri kategorisinde, Gümüş Stevie Ödülü almaya hak kazanmıştır. 16 bin uzman personele istihdam sağlayan sektöründe lider bir şirket olan Tepe Savunma; AVM güvenlik çözümleri, bankacılık ve finans, liman, lojistik ve depolama, otomotiv, perakende ve mağazacılık, sanayi ve üretim, site ve konut olmak üzere birçok alanda hizmet vermektedir.

 Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) hakkında:

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV), başta Suna Kıraç olmak üzere, eğitimin her şeyin başı olduğuna yürekten inanan bir grup sanayici, yönetici ve akademisyenin girişimi ile devlet tarafından verilen temel eğitime destek olmak amacıyla 23 Ocak 1995 tarihinde kuruldu. İlköğretim çağındaki çocuklara okul dışı saatlerde ücretsiz eğitim desteği vermeye odaklanan TEGV, yıllar içinde Türkiye’nin eğitim alanında faaliyet gösteren en yaygın sivil toplum kuruluşu oldu. TEGV 2009 yılında Bakanlar Kurulu tarafından “izin almadan yardım toplama” hakkına sahip vakıflardan biri olarak tanındı. Vakıf Türkiye genelinde halen 27 ilde 6 Eğitim Parkı, 39 Öğrenim Birimi ve 17 Ateşböceği ile toplam 62 etkinlik noktasında çocuklara nitelikli eğitim desteği vermeye devam ediyor.

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız