Kıbrıs

Dünya

Maceracı Lexie Alford Dünya Turu için Yola Çıkmaya Hazırlanıyor

Yeni Elektrikli Ford Explorer ve Rekortmen Maceracı Lexie Alford Dünya Turu için Yola Çıkmaya Hazırlanıyor.

10 Eylül 2023 Saat: 23:11
Maceracı Lexie Alford Dünya Turu için Yola Çıkmaya Hazırlanıyor
Maceracı Lexie Alford Dünya Turu için Yola Çıkmaya Hazırlanıyor

Maceracı Lexie Alford Dünya Turu için Yola Çıkmaya Hazırlanıyor

  • Dünyadaki her ülkeyi ziyaret eden en genç kişi olarak tarihe geçen gezgin Lexie Alford, bugün yeni ve tamamen elektrikli Ford Explorer’la macera dolu bir dünya turuna başlıyor. 
  • Altı kıtada gerçekleşecek, aralarında Türkiye’nin de bulunduğu yaklaşık 30 ülkeyi kapsayacak bu iddialı dünya turu, 100 günden kısa bir sürede 28.000 kilometreden fazla yol kat ederek şarj altyapısını ve insan dayanıklılığını en üst düzeyde test edecek.1
  • Lexie’nin yolculuğu, 1920’lerde Ford Model T kullanarak dünyanın çevresini dolaşan ilk kadın olan Aloha Wanderwell’den ilham alıyor. 
  • Bu macera elektrikli bir araçla nelerin mümkün olduğunu göstermenin yanı sıra insanları ‘her şeyi başarabilme’ ruhunu açığa çıkarmaları için motive etmeyi amaçlıyor.
  •  Ford elektrikli otomobil devrimine liderlik etme misyonunda vites büyütürken, dünyanın her ülkesini ziyaret eden tarihteki en genç macera tutkunu Lexie Alford, 8 Eylül Cuma günü heyecan dolu #Charge Around The Globe (#Şarjlı Dünya Turu) projesi için yeni ve tamamen elektrikli Ford Explorer ile yola çıkıyor. Lexie, yolculuğuna Fransa’nın Nice kentinden başlayarak altı kıtada 30’dan fazla ülkeyi kapsayacak yeni macerasında hem bir elektrikli araçla nelerin yapılabileceğini kanıtlamayı amaçlıyor hem de dünyanın çevresini elektrikli bir araçla turlayan ilk insan olmayı hedefliyor. Bu iddialı dünya turunun bir ayağı da Türkiye; Lexie 13 Eylül’de İstanbul’dan da geçerek serüvenine devam edecek.

 

Lexie’nin yolculuğu, yüz yıl önce dünyayı otomobille turlayan ilk kadın ve kendisi gibi bir maceracı olan Aloha Wanderwell’in ‘her şeyi başarabilme’ ruhunu yansıtıyor. Ford, tıpkı 1920'lerde Wanderwell'i desteklediği gibi, Lexie Alford ile de sürdürülebilir seyahat tutkusunu destekliyor ve aynı zamanda elektrikli bir otomobille gerçekten neyin mümkün olduğunu sergilemek için iş birliği yapıyor. Aloha’nın yolculuğuna benzinli bir Ford Model-T eşlik etmiş ve Aloha, Hindistan'da çamur düzlüklerini, kumları ve nehirleri geçmek için öküzlerin aracını çekmesi gibi olağandışı çözümler bulmuş ve yakıt almanın mümkün olmadığı Çin'de ilerlemek için insan gücü kullanmıştı. Ford Aloha Wanderwell'in mirasını bu kez Lexie işbirliği ve tamamen elektrikli yeni Explorer ile dünya çapında iddialı bir yolculukla devam ettiriyor.

 

Ford Explorer ile bağlantılı, konforlu ve her yol koşuluna hazırlıklı

 

Lexie de rekor kırma denemesinde Aloha gibi Ford marka bir araç kullanacak ve Aloha’nın yolculuğuna başladığı Nice’deki Le Hotel Royal’den elektrikli Ford Explorer’la yola çıkacak. Gelecek yaz Avrupa’da satışa sunulacak yeni Explorer’ın müşterilerin deneyimleyeceği en yakın prototipi özel olarak bu macera için tasarlandı ve Lexie’nin bu en uzun yolculukta bağlantılı, konforlu ve her yol koşuluna hazır olmasını sağlayacak bir araç olmasıyla dikkat çekiyor. 

 

Ford Model e Avrupa Genel Müdürü Martin Sander, bu maceralı yolculuk için şunları söyledi: “Bu epik yolculukta elektrikli bir araçla nelerin yapılabileceğini kanıtlamayı hedefliyoruz çünkü menzil ve şarjın elektrikli araçlara geçmeyi düşünenlerin dikkate aldığı en önemli iki faktör olduğunu biliyoruz. Lexie şarj altyapısını en zorlu koşullarda test edecek. Eğer Lexie bir elektrikli araçla dünyanın çevresini turlayabiliyorsa, herkes her gün elektrikli araç kullanabilir.”

 

Lexie, bu heyecan verici yolculuğa daha iyi hazırlanmak için Ford’un ve elektrikli Ford Explorer’ın Köln’deki tasarım ve ürün geliştirme ekiplerini ziyaret etti. Çevresel Test Merkezi’nde (ya da ‘hava durumu fabrikasında’) aşırı sıcak hava koşullarını deneyimledi ve Lommel Test Alanı’nda ileri sürüş eğitimini tamamlayıp sertifikasını aldı. 

 

Dünya çapında bir meydan okuma

 

Aloha Wanderwell'den ilham alsa da Lexie sert hava, zorlu arazi ve şarj sorunları gibi zorlukları aşarken kendi yolunu çizecek. Aynı zamanda 100 günden daha kısa bir sürede dünya turunu tamamlamayı hedefleyecek. Lexie güvenlik, sağlık, mekanik ve yazılım görevlilerinden oluşan bir ekip tarafından desteklenecek ve her gün yola çıkmadan önce dinamik risk değerlendirmeleri yapılacak. Kritik bir unsur olarak Lexie ve ekip; yolculuk öncesinde, sırasında ve sonrasında bir psikoloğa danışma imkanına sahip olacak. 

 

“Bu muhteşem bir macera ama kolay olmayacak. Explorer’ı zorlayacağı gibi yollarda yalnız geçireceğim süreyi düşündüğümde hem ben hem de destek ekibi için zor olacak” diyen Lexie şöyle devam etti: “Ama yaşanmaya değer her macera aynı zamanda sizi zorlamalıdır. Ben de yeni yerler keşfetmek ve inanılmaz insanlarla tanışmak için sabırsızlanıyorum.” 

 

Lexie’nin yolculuğu, 8 Eylül’de yola çıkmasından itibaren düzenli güncellemelerle paylaşılacak. #Charge Around The Globe etiketini arayarak veya @lexielimitless, @fordturkiye ve @fordnewseurope sosyal kanallarını takip ederek yolculuğu izleyebilirsiniz.

  Lexie dünyanın çevresini bir elektrikli araçla turlayan ilk insan olarak rekor kırmayı hedefliyor. Dünya çevresini turlama rekoru kırmak için en az 28.968 km yol yapılması, yerkürenin birbirine tam zıt iki noktasından geçilmesi ve başlandığı yerde bitirilmesi gerekiyor. RecordSetter yetkilileri denemeyi doğrulamak için dünyanın çeşitli yerlerinde hazır bulunacak. 

 

Beyan edilen WLTP yakıt/enerji tüketim, CO2 emisyon ve elektrikli sürüş menzili değerleri, Avrupa Konseyi (EC) 715/2007 ve Avrupa Birliği (EU) 2017/1151 (son değişiklik tarihi) yönetmeliklerinin teknik gerekliliklerine ve spesifikasyonlarına göre belirlenmiştir. Uygulanan standart test prosedürleri, farklı araç tipleri ve farklı üreticiler arasında kıyaslama yapılabilmesini mümkün kılmaktadır.

 Ford Motor Company hakkında

Ford, 100 yıldan uzun süredir Avrupa’nın dokusuna işlemiş global bir Amerikan markası olarak herkesin hareket etme özgürlüğüne sahip olduğu ve hem gezegeni hem birbirini koruduğu bir dünya için çalışmayı taahhüt ediyor. Ford+ planı ile Model E, Ford Pro ve Ford Blue iş birimleri şirketin 2035’e kadar Avrupa’da tam elektrikli ve karbon nötr bir geleceğe dönüşümünü hızlandırıyor. Şirket, her biri Avrupalı sürücüler düşünülerek tasarlanan cesur, yeni EV’lerle ilerlemesini sürdürürken insanların bağlantı kurmasına, toplulukların büyümesine ve işletmelerin gelişmesine yardımcı olacak yenilikçi hizmetler sunmaya devam ediyor. 50 farklı pazardan oluşan Avrupa’daki operasyonlar Ford marka araçların satış ve servis hizmetlerinin yanı sıra Ford Motor Credit Company ile birlikte Ford Müşteri Hizmetleri Bölümünü ve 14 üretim tesisini (sekizi kendi işletmesi veya konsolide ortak girişim tesisleri ve altısı konsolide olmayan ortak girişim tesisi) kapsıyor. Köln’deki (Almanya) dört merkezin yanı sıra Valencia (İspanya) ile birlikte Craiova (Romanya) ve Kocaeli (Türkiye) ortak girişimleri de bu kapsamda bulunuyor. Ford, kendi tesislerinde ve konsolide ortak girişimlerinde yaklaşık 34.000 çalışana ve konsolide olmayan işletmeler dahil edildiğinde yaklaşık 56.000 kişiye istihdam sağlıyor. Şirket, ürünleri ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgiye www.corporate.ford.com adresinden ulaşılabilir.

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız