Kıbrıs

Güncel

Milas'ın Bağaziçi beldesinde yangın

Milas'ın Boğaziçi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda yangın kontrol altına alındı.

13 Temmuz 2023 Saat: 11:18
Milasın Bağaziçi beldesinde yangın
Milas'ın Bağaziçi beldesinde yangın

Milas'ın Bağaziçi beldesinde yangın

Boğaziçi Mahallesi'ndeki ormanlık alanda başlayan yangın,rüzgarın ve hava sıcaklığının etkisiyle hızla büyüyerek ormanlık alana sıçradı. ekiplerin müdahalesi sonucu yangın kontrol altına alındı.   

Milas Güvercinlik Şefliği Boğaziçi bölgesinde başlayan ve ormanlık alana sıçraya yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde bulunan 14 helikopter ve 10 uçak ile havadan, 74 arazöz ve su tankeri, 12 iş makinesi, 615 personel ile karadan müdahale edildi. Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra söndürme çalışmalarında itfaiye, polis, jandarma, belediye ekipleri ve gönüllüler de yer alırken, yangın yaklaşık 6 saatlik yoğun bir çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları tüm hızıyla devam ederken havanın kararması ile birlikte saat 21.30’dan sonra havadan yapılan soğutma çalışmaları sona erdi. Soğutma çalışmalarının karadan sabaha kadar devam ettiği öğrenilirken, yol kenarlarında ekipler, alevlerin tekrar başlaması ihtimaline karşı nöbet tuttu.

Ekiplerin yangınla mücadele için yoğun çaba gösterdiğini söyleyen Muğla Valisi Orhan Tavlı rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangına anında müdahale edildiğini belirterek "Ekiplerimizin havadan ve karadan hızlı, etkili ve yoğun müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve soğutma çalışmalarına başlandı." dedi.

Vali Orhan Tavlı, yangının kontrol altına alınmasında emeği geçen Tarım ve Orman Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı ile AFAD'a teşekkür etti.

Etiketler: Orhan Tavlı,

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız