Kıbrıs

Kültür Sanat

Milas'ın Tarihi mahallesi Kapıkırı’nda önemli Proje

Milas Kapıkırı Restorasyon ve Çevre Düzenleme Projesi, bölgeye yapılan yatırımlarla birlikte Milas'ın turistik potansiyelini artırarak Muğla'nın turizm haritasına önemli bir katkı sağlayacak.

5 Ocak 2024 Saat: 16:28
Milasın Tarihi mahallesi Kapıkırı’nda önemli Proje
Milas'ın Tarihi mahallesi Kapıkırı’nda önemli Proje

Milas'ın Tarihi mahallesi Kapıkırı’nda önemli Proje

Milas Belediyesi, Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı KapıkırıMahallesi'nde, Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda önemli bir restorasyon ve çevre düzenleme projesine başladı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği bünyesinde hazırlanan proje; otopark alanı, ziyaretçi ihtiyaç üniteleri, gölgelikli çok amaçlı sosyal etkinlik alanları, seyir terası, rekreatif amaçlı iskele ve peyzaj düzenlemeleri ile bölge turizmine büyük katkı sağlayacak.

 MilasBelediyesi mülkiyetindeki Zeytintepe Mevkii'nde bulunan 5 bin metrekarelik alanda 'Milas KapıkırıRestorasyon ve Çevre Düzenleme Projesi' için çalışmalarına başlayan ekipler, hummalı çalışmalarını sürdürüyorlar. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü KUDEB Şefliği tarafından hazırlanan 'Milas Kapıkırı Restorasyon ve Çevre Düzenleme Projesi' kapsamında, bölgeye özel bir planlama yapılarak turizme katkı sağlaması hedefleniyor.

Restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarıyla, bölgenin doğal ve kültürel zenginlikleri ön plana çıkarılarak ziyaretçiler için daha etkileyici bir atmosfer oluşturulması amaçlanırken, sürdürülebilir turizm anlayışıyla bölgenin doğal yapısını koruma ve turistlere unutulmaz bir deneyim sunmak da belirlenen hedefler arasında yer alıyor.

Muğla Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu’nun onayı ile Milas Müze Müdürlüğü, Latmos ve Herakleia Kazı Başkanlığı’nın denetiminde,  Milas Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün ekipleriyle ilk etabı tamamlanan çalışmaların ikinci etabında ise hazırlanan projeler değerlendirilmek üzere Koruma Bölge Kurulu’na iletilecek.

   

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız