Kıbrıs

Dünya

Nae Sao Paulo isimli geminin Türkiye’de sökülmesine tepki

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak, başta asbest olmak üzere halk sağlığını tehdit eden tehlikeli atık yüklü Nae Sao Paulo isimli Brezilya donanmasına ait geminin, sökülmek üzere Aliağa’ya getirilmek istenmesini kınıyoruz.

20 Temmuz 2022 Saat: 13:44
Nae Sao Paulo isimli geminin Türkiye’de sökülmesine tepki
Nae Sao Paulo isimli geminin Türkiye’de sökülmesine tepki

Nae Sao Paulo isimli geminin Türkiye’de sökülmesine tepki

Türkiye Kent Konseyleri Platformu olarak, başta asbest olmak üzere halk sağlığını tehdit eden  tehlikeli atık yüklü Nae Sao Paulo isimli Brezilya donanmasına ait geminin, sökülmek üzere Aliağa’ya getirilmek istenmesini kınıyoruz. Başta Aliağa olmak üzere tüm bölgedeki insanları ve doğal yaşamı etkileyebilecek bu büyük riske onay verenlerin, yarın bu sorumluluğun altında kalabileceklerini önemle belirtmek isteriz.

  Bu arada Çeşme, Yarımada, Bodrum kıyılarında ve Seferihisar, Karaburun, Urla’da da talan projelerinin gündemde olduğunu; Buca Cezaevi yerleşkesinin ranta kurban edilmek istendiğini büyük bir üzüntüyle takip ediyoruz. Aynı şekilde; Mersin Akkuyu Nükleer santralinin ve Kahramanmaraş Elbistan'daki kömürlü termik santrallerin çevreye zararlarının, Çorlu Ergene Nehri'ndeki kirliliğin, Karadeniz'deki HES'lerin, ‘Ege ve Akdeniz’de meydana gelen yangınların, Çanakkale ve Kaz Dağları'ndaki maden çalışmalarının doğaya verdiği tahribatın, takipçisi olduğumuzu da buradan tüm kamuoyuna vurgulamak isteriz. Doğanın sahibi değil bir parçası olduğumuzu belirtir; ne şimdiki ne de ilerideki nesillerin geleceğini, kimsenin ipotek altına almaya hakkının olmadığının altını çiziyoruz.

Bunların Özellikle turizm bölgelerinde yapılması Türk turizmine yapılacak en büyük kötülüktür.

Halkımızın menfaatleri doğrultusunda tüm bu süreçlerin titizlikle takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz. 20 Temmuz 2022 Sevgi ve saygılarımızla

Hüseyin Erol

İzmit Kent Konseyi Başkanı

 

YORUMLAR

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Turizm Haberci, Turizm haberleri, Turizm Bölgeleri hakkında bilgiler Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız